diego rivera

diego riveraMotorul de căutare Google şi-a modificat, joi, logoul de pe pagina lui principală, pentru a marca împlinirea a 125 de ani de la naşterea pictorului mexican Diego Rivera, renumit pentru frescele sale murale spectaculoase, anunţă Mediafax.

De altfel, logoul afişat joi pe pagina principală a motorului de căutare Google reprezintă o pictură murală, realizată în culori puternice, iar literele care compun cuvântul „Google” sunt mascate în fundal.

Diego Rivera, născut pe 8 decembrie 1886, la Guanajuato, şi decedat pe 24 noiembrie 1957, la San Angel, un cartier de lux din Ciudad de Mexico, a fost un pictor mexican care a devenit celebru în toată lumea graţie frescelor sale murale, realizate în principal în cele mai importante instituţii din centrul istoric al capitalei Mexicului, dar şi în clădiri celebre din oraşe americane, precum New York, Detroit şi San Francisco.

Rivera a fost căsătorit – de două ori – cu pictoriţa Frida Kahlo, o altă artistă de seamă mexicană din secolul al XX-lea.

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a omagia personalităţi ale culturii universale sau pentru a marca momente speciale din istoria lumii.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns