brazi

braziÎn cursul zilei de ieri, 7 decembrie, în baza unui plan de acţiune comun în vederea perevenirii şi combaterii delictelor silvice, poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publice şi Secţiei 1 Poliţie Rurală Sibiu au aplicat 3 sancţiuni contravenţioanle în valoare de 15.000 de lei şi au confiscat 793 de brazi.

În baza planului comun de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, poliţiştii Serviciului Ordine Publică – Compartimentul delicte silvice, împreuna cu poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Sibiu, au organizat şi desfăşurat o actiune de control a circulaţiei materialului lemnos pe raza localităţii Raşinari.

În cadrul acţiunii au fost identificate 3 autoutilitare încărcate cu arbori ornamentali, respectiv brazi, însă, conducătorii auto nu au putut prezenta  documente legale de transport sau marca sigiliul-crotaliu pentru întreaga marfă.

Astfel, V. Nicu (domiciliat în judeţul Dolj), transporta în autoutilitară un număr de 250 de brazi, în timp ce avizul de însoţire era eliberat pentru 70 de brazi. Pentru restul de 180 de brazi, conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de transport sau marca sigiliul-crotaliu.

brazi 2C. Marius (domicliat în Dolj), a prezentat poliţiştilor un  aviz de însoţire pentru un număr de 100 de brazi, însă transporta în plus, 485 pomi de crăciun care nu prezentau marca sigiliul-crotaliu şi pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă.

Amenzi de 15.000 de lei

În a treia autoutilitară verificată de poliţişti, au fost indetificaţi un număr de 100 de brazi transportaţi legal, iar în plus, 128 brazi pentru care şoferul nu a putut prezenta documente legale de transport sau marca sigiliul-crotaliu

Astfel, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale conform art. 19 lit.c şi d. din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea delictelor silvice, în valoare de 5.000 de lei fiecare, fiind confiscaţi un număr de 793 pomi de Craciun.

Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţiştii Serviciului Ordine Publică în vederea stabilirii provenienţei brazilor transportaţi şi stabilirii încadrării juridice a faptei.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns