Benzi desenate cu rol educativ în care acvilele ţipătoare sunt personaje principale

0 205

acvilePentru prima dată în țara noastră acvilele țipătoare mici devin personaje de desen animat. Acest lucru se întâmplă în cadrul proiectului LIFE ”Conservarea acvilei țipătoare mici în România” implementat de Agenția Regională pentru Protecția Mediului Sibiu alături de partenerii săi Asociația Grupul Milvus și Societatea Ornitologică Română.

Începând cu data de 7 decembrie 2011 pe site-ul proiectului www.pomarina.ro/RO/serial va fi postat un serial de benzi desenate, cu scop educativ, în care vom urmări lunar aventurile celor două personaje principale, acvilele Generalu’ și Piciu’, în timpul migrației de toamnă către Africa, în perioada de iernare pe teritoriul Africii și pe drumul de întoarcere către casă în migrația de primăvară. În plus, vom ilustra și perioada cât acvilele țipătoare mici se află pe teritoriul țării noastre, între lunile aprilie și septembrie, zona principală pe care o vom avea în vedere fiind centrul Transilvaniei, acolo unde cuibărește cea mai mare populație a acestei specii din România.

Scopul acestui serial de benzi desenate este de a ilustra viața acvilelor țipătoare mici într-o manieră mai puțin academică și mult mai accesibilă publicului larg, în special copiilor și tinerilor  pe care dorim să îi ajutăm să înţeleagă mai bine natura și animalele sălbatice. Ne propunem, de asemenea, ca și prin intermediul benzilor desenate să atragem atenția publicului larg asupra problemelor pe care le întâmpină această specie atât în perioada când cuibărește pe teritoriul țării noastre din cauza activităților umane (tăierea pădurilor, vânătoare, agricultură intensivă, electrocutare, etc.) cât și în migrația către și dinspre Africa și în perioada cât iernează pe teritoriul acestui continent, atât din cauze naturale (de ex. nu găsesc trecerea către Africa) cât și din cauze legate de factorul uman (de ex. omorârea păsărilor de către triburile locale, din superstiție).

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...