Michael Hazanavicius

Michael HazanaviciusLungmetrajul „The Artist”, regizat de Michael Hazanavicius, a primit titlul de cel mai bun film al anului 2011, duminică, atât din partea New York Film Critics Online, cât şi din partea Boston Film Critics, informează hollywoodreporter.com, citat de Mediafax.

Membrii asociaţiei New York Film Critics Online – care nu trebuie confundată cu New York Film Critics Circle, o altă organizaţie de critici, care a oferit titlul de cel mai bun film al anului aceluiaşi lungmetraj, „The Artist” – l-a premiat pe Michael Hazanavicius la categoria „cel mai bun regizor”. Filmul mut „The Artist”, turnat în alb-negru, a câştigat un al treilea premiu, la categoria cea mai bună coloană sonoră (Ludovic Bource).

Michael Shannon a fost desemnat cel mai bun actor, pentru rolul din „Take Shelter”, iar Meryl Streep s-a impus la categoria feminină echivalentă, graţie rolului din „The Iron Lady”.

Albert Brooks s-a impus la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”, graţie rolului din „Drive”, iar Melissa McCarthy a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru prestaţia ei din „Bridesmaids”.

Alexander Payne, Nat Faxon şi Jim Rash s-au impus la categoria „cel mai bun scenariu”, cu filmul „The Descendants”.

Pelicula iraniană „A Separation” a fost desemnată „cel mai bun film străin”, iar lungmetrajul „The Adventures of Tintin” a câştigat la categoria „cel mai bun film de animaţie”. Cel mai bun documentar a fost desemnat filmul „Cave of Forgotten Dreams”.

În 2010, lungmetrajul „Reţeaua de socializare/ The Social Network” a primit titlul de cel mai bun film al anului din partea New York Film Critics Online.

Duminică a fost o zi importantă pentru „The Artist”, care a fost premiat de American Film Institute şi de Boston Film Critics.

Tot duminică, „The Artist” a fost desemnat cel mai bun film al anului de reprezentanţii Boston Society of Film Critics, care i-au premiat şi pe actorii Brad Pitt – pentru rolul din „Moneyball” – şi Michelle Williams – pentru rolul din „My Week with Marilyn”. Cel mai bun regizor a fost desemnat Martin Scorsese („Hugo”), cel mai bun scenariu a revenit cineaştilor Steven Zaillian, Aaron Sorkin şi Stan Chervin pentru scenariul filmului „Moneyball”, cel mai bun film străin a fost desemnat „Incendies” de Dennis Villeneuve, iar cel mai bun film de animaţie a fost desemnat „Rango”.

Premiile decernate de asociaţiile de critici şi de alte jurii din industria cinematografică americană influenţează adeseori alegerile făcute de membrii Academiei de film americane, care selectează filmele, actorii şi producătorii ce vor fi nominalizaţi la premiile Oscar.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns