Ora de Sibiu
Știri in direct

Şomaj în creştere în judeţul Sibiu la finele lunii noiembrie

121

La sfârşitul lunii noiembrie 2011 erau înscrişi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu 7.739 şomeri, din care 3.585 femei, rata şomajului înregistrând  valoarea de 4,15%.  Fata de sfarsitul lunii octombrie numarul somerilor inregistrati a   crescut cu 354 persoane iar rata somajului a inregistrat o crestere  cu 0,19 puncte procentuale.

În profil teritorial, pe zone, situaţia se prezintă astfel: Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu – 3.017 persoane, ALOFM Mediaş – 2.263 persoane, Unitatea Locală Avrig – 378 persoane, Unitatea Locală Agnita – 1092 persoane, Punctul de lucru Dumbrăveni – 813 persoane şi Punctul de lucru Cisnădie – 176 şomeri înregistraţi. Din punctul de vedere al repartizării pe categorii socio-profesionale 5.554 sunt muncitori, 1.364 persoane cu studii medii şi 821 persoane cu studii superioare. Din totalul şomerilor 3.031 sunt beneficiari de indemnizaţie de somaj şi 4.708 sunt şomeri neindemnizaţi, iar din punctul de vedere al grupelor de vârstă cele mai multe persoane (1.978) au între 30-40 ani, urmează grupa de vârstă 40-50 ani cu (1.931) şomeri înregistraţi, (1.333)  au varsta sub 25 de ani iar cei mai puţini şomeri (752) au varsta intre 25-30 de ani; de asemenea, din punct de vedere al mediului de provenienţă 3.352 aparţin mediului urban în timp ce 4.387  provin din mediul rural.  

În cursul lunii  noiembrie  2011 un număr de 545 persoane au fost încadrate în muncă prin măsurile active implementate de agenţie, din care 150 şomeri s-au angajat ca urmare a acordării serviciilor de mediere a muncii realizate de agenţiile locale din cadrul AJOFM Sibiu, 171 someri s-au incadrat ca urmare a serviciilor de informare si consiliere, 63  someri s- au incadrat in urma absolvirii cursurilor de formare profesionala, 71 şomeri din categoria celor peste 45 de ani s-au incadrat in munca ca urmare a subvenţionarii locului de munca, 36 absolventi au fost incadrati  prin subventionarea locurilor de munca, 2 someri au fost incadrati prin stimularea mobilitatii fortei de munca, iar 1 persoana a fost incadrata in munca prin incheierea unui contract de solidaritate.

De asemenea 30 şomeri au beneficiat de alocaţii pentru că s-au încadrat în muncă înainte de expirarea şomajului iar 21 absolventi au beneficiat de prima de incadrare

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...