tigru impuscat

tigru impuscat„La Sibiu nu au fost respectate normele privind securitatea animalelor, iar astfel se ajunge la situatii regretabile. Imi pare rau ca Vier Pfoten nu a fost consultata in legatura cu aceasta situatie, desi avem o relatie buna cu toate gradinile zoologice din tara”, a declarat, pentru Green Report, Kuki Barbuceanu, manager de proiect Vier Pfoten Romania.

Potrivit lui Kuki Barbuceanu, neutralizarea unui animal salbatic trebuie facuta de un grup mic de persoane, care sa se apropie fara zgomot. Primul gest este tranchilizarea animalului, folosind o pusca speciala, cu dioxid de carbon, al carei proiectil contine un amestec special elaborat pentru specia de animal care trebuie capturata.

“Evident, proiectilul tranchilizant se lanseaza avand pregatita alaturi si o arma cu glont, pentru cazul in care tranchilizantul nu nimereste tinta. Imediat dupa aceea, animalul lovit de tranchilizant trebuie lasat in pace, fara ca oamenii sa se apropie de el si fara sa faca zgomot, timp de 3- 5 minute, pana ce adoarme complet. Impuscarea tigrului, mortala, la Sibiu a fost poate gestul unui vanator care s-a speriat”, considera Kuki Barbuceanu.

Reprezentantul Vier Pfoten a mai spus ca tigrul de la Sibiu, ca orice animal nascut si crescut in captivitate, are destul de putin dezvoltat instinctul de a ucide, dar ar fi putut deveni periculos, deoarece la orice gest facut de oameni el ar fi putut sa atace pentru a se apara.[nggallery id=787]

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

2 Commentarii

Lasă un răspuns

  1. traiasca oierimea si boierimea (de la boi, nu de la boieri) celor care au organizat si dus la „bun”-sfarsit aceasta operatiune…cretini cu diploma 🙂