img 3174

img 3174Tigrul care a fugit, marţi, de la Grădina Zoologică din Sibiu a fost împuşcat iniţial cu arma cu tranchilizant, însă atunci a devenit foarte agresiv şi a încercat să îl atace pe medicul veterinar, astfel că a fost împuşcat mortal de un vânător aflat în apropiere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liviu Todescu, medic veterinar la Grădina Zoologică Sibiu, a afirmat că, în primă fază, tigrul a fost împuşcat cu arma cu tranchilizant, moment în care a devenit extrem de agresiv, încercând să îl atace, iar un vânător l-a împuşcat în momentul în care se afla la aproximativ cinci metri distanţă de el.

“M-am speriat foarte tare, dar am avut noroc că nu a ajuns chiar să mă rănească. Norocul meu a fost că în apropiere se afla vânătorul cu arma de foc. Oricum, de la începutul intervenţiei nici nu s-a pus problema să mergem în căutarea animalului fără arme de foc, având în vedere că este un tigru, animal ştiut că este periculos”, a declarat Todescu.

Potrivit acestuia, tigrul, născut la Grădina Zologică din Sibiu, avea 14 ani şi o greutate de aproximativ 200 de kilograme, fiind cunoscut ca un animal agresiv.

“Nu a atacat oameni până în prezent, dar era cunoscut ca un animal agresiv, l-am operat de mai multe ori, dar se bătea cu ceilalţi destul de des”, a spus Todescu.

Medicul veterinar a anunţat că se va face autopsia animalului, iar în urma acesteia tigroaica va fi scoasă din inventarul Grădinii Zoologice.

La Grădina Zoologică din Sibiu mai există în prezent un singur tigru.[nggallery id=787]

Tigrul a fugit, marţi dimineaţă, de la Grădina Zoologică din Sibiu, fiind alertate Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia, Asociaţia Vânătorilor şi SMURD. La scurt timp, tigrul a fost localizat în Pădurea Dumbrava, în arealul Grădinii Zoologice, care este împrejmuit cu un gard înalt de 1,80 metri.

Populaţia fusese avertizată de autorităţi prin megafoane, mai ales în cartierul Valea Aurie, aflat în imediata apropiere, să evite zona Grădinii Zoologice şi a Muzeului Naţional Astra din Pădurea Dumbrava.

Ulterior, tigrul a reuşit să fugă şi de sub supravegherea echipelor de căutare, care îl localizaseră în Pădurea Dumbrava, şi a ajuns în cartierul Valea Aurie din municipiu, în apropierea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, iar întreaga zonă a fost evacuată şi asigurată de Poliţia Locală.

Viceprimarul Sibiului Astrid Fodor declara corespondentului MEDIAFAX că tigrul a reuşit să iasă din cuşca sa în jurul orei 9.30, din cauza neglijenţei îngrijitorului, care a făcut curăţenie, iar când a ieşit a lăsat uşa cuştii întredeschisă, moment în care animalul a ieşit.

Astrid Fodor spunea că o problemă este lipsa puştilor cu tranchilizant, existând una singură autorizată în municipiul Sibiu.

În jurul orei 12.30, tigrul a fost împuşcat mortal în pădure, între localităţile Sibiu şi Poplaca.

Potrivit lui Alex Mareş, reprezentant al Asociaţiei Vânătorilor din Sibiu, atât timp cât animalul a fost în municipiu nu a existat permisiunea de a se trage cu armă de foc, dar odată ajuns în zona pădurii, într-un fond forestier, a putut fi folosită o astfel de armă.

Grădina Zoologică din Sibiu, administrată de Primăria Sibiu, este situată la ieşirea din oraş către Păltiniş, în apropiere aflându-se un hotel, mai multe restaurante şi Muzeul Astra din Pădurea Dumbrava.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu