ofelia popii1

ofelia popii1E poreclita de colegii din teatru Madam Bulandra, pentru ca nu-i slabeste o clipa. Actrita Ofelia Popii respira teatru si ar vrea ca toti din jur sa respire ca ea, alert si hotarat.

De la teatrul din Sibiu, acolo unde joaca, le-a atras atentia marilor regizori care ii dau roluri principale. A castigat deja doua premii Uniter pentru cea mai buna actrita si unul de interpretare la Festivalul de la Edinburgh. Este modelul de romanca extrem de inzestrata, dar care si munceste incredibil de mult.

Repeta si 20- 30 de ore la foc automat, joaca simultan in atatea piese incat le-a pierdut numaratoarea, traieste mai multe vieti deodata si spune ca aceasta „anormalitate” o ajuta sa fie normala. Isi traieste toate fanteziile pe scena, pentru ca noi, spectatorii, sa gustam teatru de cea mai buna calitate.

Actrita Ofelia Popii a aratat ca pe scena poate sa fie si neom. Nici femeie, nici barbat. Drac. S-a impus clar in rolul Mefisto, in Faustul lui Silviu Purcarete care ei i-a adus premiul de interpetare la Edinburgh si recunoastere in Romania.

In octombrie, la Bruxelles, seful Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, s-a dus dupa spectacol sa o felicite. Nu stie cifra pieselor in care joaca simultan in acest moment. Roluri principale, grele.

Mai precis, Madam Bulandra ii spun colegii, pe la spate sau verde-n fata, pentru forta, intuitie si mai ales pentru inepuizabila capacitate de munca pana la agasarea celorlati.

Intreaga poveste a doamnei Bulandra o puteti urmari in video atasat.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns