Iohannis: “Este posibil, chiar probabil”, ca directorul Zoo Sibiu să fie demis după incidentul cu tigrul evadat şi ucis

223

Primarul din Sibiu, Klaus Iohannis, afirmă că incidentul de la Grădina Zoologică din oraş, unde un tigru a scăpat din cuşcă, fiind ulterior ucis, este rezultatul “unor neglijenţe în serviciu şi deficienţe de management”, el apreciind că “este posibil, chiar probabil”, ca directorul Zoo să fie demis.

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că incidentul de marţi, când o tigroaică a scăpat din cuşca ei de la Grădina Zoologică, din cauza neglijenţei unui angajat, este unul “trist”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Concluziile anchetei vor ocupa mai multe pagini, dar nu schimbă faptele. Ce s-a întâmplat se datorează unor neglijenţe în serviciu şi deficienţe de management”, a declarat Iohannis.

El a anunţat că ia în considerare dotarea Grădinii Zoologice cu un sistem automat de închidere a uşilor.

În plus, Iohannis a declarat că Primăria Sibiu nu va mai aduce alte animale periculoase la Grădina Zoologică până când nu va fi convins că acolo “există angajaţi capabili să gestioneze o astfel de situaţie”.

În ceea ce priveşte intervenţia pentru prinderea animalului, Iohannis a apreciat că “nu a existat un plan de intervenţie pentru o astfel de situaţie”.

“E clar că a apărut o comunicare haotică. Părerea mea este că intervenţia la faţa locului s-a făcut destul de corect. Nu sunt specialist, dar, după părerea mea, s-a încercat o soluţionare fără a răni animalul. Dacă s-ar fi dorit asta, atunci ar fi durat intervenţia zece minute. Nereuşind să aducă animalul sau să îl adoarmă, s-a ajuns la situaţia extremă”, a afirmat Iohannis.

Potrivit acestuia, o explicaţie a situaţiei create, care nu justifică însă ceea ce s-a întâmplat şi nu exonerează vinovaţii de răspundere, este şi blocarea posturilor.

“Ani trebuie să aştepţi să plece şapte angajaţi că să angajezi unul. Rezultatul este previzibil: scade drastic numărul de angajaţi, iar împreună cu o scădere drastică a salariilor, ajungem să avem oameni puţini şi prost plătiţi, iar rezultatul: oamenii muncesc atât cu cât sunt plătiţi. La Grădina Zoologică, în loc de 24 de oameni, avem 14. La Poliţia Locală, în loc de 150, avem 100. Totul pentru că nu putem să angajăm. Cu toate acestea, indiferent de cât de prost se conduce ţara, fiecare om răspunde de munca pe care o face. Motivaţia a fost una mai generală, dar aici, omul a uitat să închidă uşa, deci răspunde”, a declarat Iohannis.

Primarul Sibiului a apreciat că şi directorul unităţii “este posibil, chiar probabil”, să fie demis din cauza lipsei unui plan de intervenţie în acest tip de situaţie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.