Oferte variate de Crăciun și Revelion la Sibiu, Bâlea Lac, Păltiniș și Mărginimea Sibiului. Vezi cum te poți distra!

Oferte variate de Crăciun și Revelion la Sibiu, Bâlea Lac, Păltiniș și Mărginimea Sibiului. Vezi cum te poți distra!Turiştii care îşi petrec sărbătorile în judeţul Sibiu pot opta între staţiuni unde se practică sporturile de iarnă, pot înnopta în Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac sau să asiste la obiceiuri şi tradiţii păstrate la Mărginimea Sibiului,unde majoritatea preparatelor culinare sunt făcute în gospodărie. În perioada sărbătorilor de iarnă, zonele din judeţul Sibiu preferate de turişti sunt Bâlea Lac, Păltiniş şi Mărginimea Sibiului, potrivit statisticilor din anii trecuţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Oferte variate de Crăciun și Revelion la Sibiu, Bâlea Lac, Păltiniș și Mărginimea Sibiului. Vezi cum te poți distra!

Majoritatea managerilor unităţilor de cazare din zona montană a judeţului spun că înregistrează un grad de rezervare foarte mare pentru perioada Revelionului.

„De Revelion avem un grad de rezervare de 90 la sută, la nivelul întregii societăţi. Pentru Crăciun mai sunt ceva locuri libere şi am pregătit oferte atractive pentru ambele perioade”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Marius Olaru, managerul societăţii „Bâlea Turism”, care administrează două cabane în zona Bâlea.

Una dintre acestea este situată chiar la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine. Cei care au ales să îşi petreacă Revelionul la Cabana Paltinul vor plăti între 860 şi 1.130 de lei de persoană, în funcţie de camera aleasă şi numărul de nopţi petrecute la munte, sejururile oferite fiind de trei sau patru nopţi.

În preţul pachetului intră cazare, pensiune completă, cu masă festivă de Revelion, dejunul şi cina festivă din 1 ianuarie, taxa locală, divertismentul şi organizarea carnavalului din 1 ianuarie 2012. Indiferent de pachetul ales, operatorul turistic le oferă clienţilor o noapte de cazare în plus.

Cei care îşi vor petrece Revelionul la Cabana Bâlea Cascadă, aflată la peste 1.200 de metri altitudine, în locul din care porneşte telecabina către Bâlea Lac, vor plăti între 690 şi 1.050 de lei de persoană pe sejur, tot în funcţie de numărul de nopţi ales şi de tipul camerei – apartament, dublă sau cu trei paturi.

Şi la această cabană, operatorul turistic oferă o noapte de cazare în plus, pe lângă pensiune completă, masa de Revelion şi alte surprize în serile de 31 decembrie şi 1 ianuarie.

Pachetele de Crăciun la cele două cabane costă între 290 şi 440 de lei de persoană pentru două nopţi, preţ care include cazarea, pensiune completă, cină festivă, dar şi taxa locală. În seara de Ajun, toţi turiştii vor putea participa la îmbodobirea bradului, iar în ziua de Crăciun, cei de la Cabana Bâlea Cascadă pot participa la slujbele oficiate la Mănăstirea Cârţişoara sau Mânăstirea Sâmbăta de Sus, aflate în apropiere, iar cei de la Bâlea Lac vor putea practica sporturi de iarnă.

Tot la Bâlea Lac, un alt operator pune la dispoziţia turiştilor o cabană cu 80 de locuri, dar şi Hotelul de Gheaţă.

„La cabană avem rezervate cea mai mare parte a locurilor, mai ales pentru Revelion. De Crăciun mai sunt locuri disponibile. În ceea ce priveşte construcţia Hotelului de Gheaţă, chiar în cursul zilei de astăzi (joi – n.r) sperăm să reuşim să finalizăm acoperişul. Am avut o perioadă destul de rea, cu vremea caldă care a fost până acum, dar sperăm să vină frigul şi zăpada, ca să fim gata în ziua de Crăciun”, a declarat ,corespondentului MEDIAFAX, Leo Klingeis, managerul Cabanei Bâlea Lac şi al Hotelului de Gheaţă.

Potrivit acestuia, pentru noaptea de Crăciun există deja primele rezervări la Hotelul de Gheaţă, cinci camere ale construcţiei fiind reţinute de mai mulţi tineri din Anglia.

Pentru cei care îşi vor petrece sărbătorile în cabană, preţurile au fost stabilite, dar pentru Hotelul de Gheaţă încă nu.

De Crăciun, preţurile variază între 349 şi 690 de lei de persoană, în funcţie de numărul de nopţi şi de tipul de cameră. Meniul propus pentru această perioadă cuprinde produse tradiţionale din carne de porc – caltaboş, sângerete, jumări, tobă, piftie, pomana porcului cu mămăliguţă, dar şi preparate din bucătăria internaţională, precum friptură de gâscă cu mere prăjite.

De Revelion, se oferă tot sejururi de trei sau patru nopţi, iar preţurile variază între 174 şi 274 de euro de persoană, în funcţie de numărul de nopţi petrecute la munte şi de tipul de cameră aleasă. Meniul pentru masa de Revelion cuprinde bufet suedez rece, file de păstrav prăjit în unt cu sos de lămâie, bufet suedez cald, cu tocăniţă de vânat, friptură din muşchi de porc şi vită la tavă, diferite legume, pireu şi paste fainoase, dar şi salate asortate şi murături. Spre dimineaţă, se vor oferi diferite torturi, iar în încheierea petrecerii turiştii vor mânca sarmale cu mămăligă şi smântână.

Zona Bâlea Lac se numără printre principalele puncte de atracţie din judeţul Sibiu în perioada iernii, datorită peisajelor impresionante şi faptului că, de cele mai multe ori, stratul de zăpadă este consistent în perioada sărbătorilor, chiar şi în anii cu mai puţine precipitaţii. Aici se pot practica diferite sporturi de iarnă, putând fi închiriate schiuri, snowboard-uri sau patine. Turiştii vor putea patina chiar pe Lacul Bâlea, din cauza temperaturilor extrem de scăzute stratul de gheaţă fiind foarte gros.

Turiştii pot ajunge cu maşina până la Bâlea Cascadă, iar de acolo cu telecabina până la Bâlea Lac, circulaţia rutieră pe DN 7C – Transfăgărăşan – fiind închisă în această perioadă a anului.

 Păltinișul mai atractiv ca oricând

O altă zonă atractivă pentru turişti în perioada iernii este Păltiniş, cea mai veche staţiune montană din România. Acolo există foarte multe unităţi de cazare, majoritatea private şi multe cu circuit închis.

Oferte variate de Crăciun și Revelion la Sibiu, Bâlea Lac, Păltiniș și Mărginimea Sibiului. Vezi cum te poți distra!La unităţile din centrul staţiunii, gradul de rezervare a locurilor pentru Revelion este de aproape 90 la sută şi sub 80 la sută pentru Crăciun.

La Hotelul Cindrel, unitate cu camere de trei şi patru stele, pachetul de Crăciun cuprinde trei nopţi de cazare, pensiune completă, prânz şi cină festivă în ziua de Crăciun, dar şi cadouri din partea Moşului în seara de Crăciun, acces gratuit la piscina interioară încălzită şi la sala de fitness, diferite jocuri, parcare gratuită, supravegheată video. În plus, clienţii hotelului vor beneficia de acces gratuit la internet prin cablu şi wireless, LCD, DVD-player, telefon şi minibar în fiecare cameră şi vor avea posibilitatea să îşi regleze temperatura camerei cum doresc, între 0 şi 30 de grade Celsius.

Pentru toate acestea, clienţii care au ales să îşi petreacă acolo Crăciunul vor plăti între 930 de lei pentru camera single şi 2.155 de lei pentru un apartament cu dormitor şi living.

Pentru Revelion, hotelul este rezervat în proporţie de peste 90 la sută.

La Hotelul „Casa Turiştilor„, un complex de trei stele, nu există un pachet special de Crăciun, iar de Revelion turiştii vor plăti 955 de lei de persoană pentru trei nopţi, în preţ fiind incluse cazarea, pensiune completă, masa festivă de Revelion, o cină tradiţională, dar şi muzica, artificiile, ornamentele pentru seara dintre ani.

Tot în centrul staţiunii, în apropierea instalaţiei de telescaun, se află Cabana Nora, unde un sejur de trei nopţi costă 500 de lei de persoană. Cabana dispune însă doar de camere cu mai multe paturi şi cu baie comună.

Cei care aleg staţiunea Păltiniş ca destinaţie de vacanţă au la dispoziţie mai multe pârtii de schi şi snowboard, cu instalaţie de nocturnă, instalaţii de telescaun şi teleschi, dar şi servicii de închiriere a echipamentelor necesare practicării sporturilor de iarnă. În plus, în staţiune se pot vizita Schitul Păltiniş, unde se află mormântul lui Constantin Noica, şi casa memorială a marelui filosof.

Sibiul și Mărginimea duc greul și anul acesta

O altă destinaţie importantă în judeţ, mai ales pentru tradiţiile sale, este Mărginimea Sibiului.

Oferte variate de Crăciun și Revelion la Sibiu, Bâlea Lac, Păltiniș și Mărginimea Sibiului. Vezi cum te poți distra!Numele de „Mărginimea Sibiului” este dat unei zone formate din 18 localităţi – Boiţa, Sadu, Râu Sadului, Tălmaciu, Tălmăcel, Răşinari, Poplaca, Gura Râului, Orlat, Fântânele, Sibiel, Vale, Sălişte, Galeş, Tilişca, Rod, Poiana Sibiului şi Jina – cu o bogată moştenire etnologică, culturală, arhitecturală şi istorică.

Gradul de ocupare a celor 20 de pensiuni din Mărginimea Sibiului care fac parte din Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) este de aproape 60 la sută, pentru Revelion.

„De Crăciun nu se prea fac pachete în această zonă. Crăciunul este mai mult o sărbătoare de stat acasă şi făcut bradul în familie. Sunt turişti şi de Crăciun, dar nu se poate vorbi de un anumit grad de ocupare. De Revelion însă, gradul de ocupare este de aproximativ 60 la sută”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Dorin Beu, preşedintele ANTREC Sibiu.

Potrivit acestuia, ca şi în alţi ani, pachetele cele mai scumpe au fost cele care s-au vândut primele, preţurile variind între 600 şi 2.200 de lei pentru trei nopţi, în funcţie de condiţiile oferite de pensiuni.

Cei care îşi petrec Revelionul în Mărginimea Sibiului vor avea parte de cete de colindători, dansuri şi cântece tradiţionale, diferite obiceiuri de sezon, dar şi mâncăruri tradiţionale, plimbări cu sania, în cazul în care este zăpadă, sau plimbări cu ATV-urile.

În localitatea Gura Râului din Mărginimea Sibiului funcţionează, din anul 2009, o pârtie de schi cu o lungime de cinci sute de metri, cu grad de dificultate mediu. Pârtia dispune de sistem de nocturnă şi de teleschi pentru transportul turiştilor. De asemenea, se pot închiria schiuri, clăpari, ATV-uri, sănii sau snowmobile, astfel încât turiştii să aibă parte şi de distracţia specifică staţiunilor montane, dar şi de tradiţiile zonei.

În Gura Râului există o mulţime de pensiuni care nu sunt înscrise în ANTREC, iar proprietarii acestora au anunţat că nu mai au locuri disponibile pentru sărbători.

„Turiştii aleg de sărbători această zonă pentru tradiţii, în primul rând. În afară de asta, şi culinar aleg zona noastră, pentru că încă se mai produc alimente tradiţionale, pentru că oamenii sunt foarte calzi şi sunt foarte multe obiceiuri pe care ei doresc să le vadă”, a declarat Simona Câmpean, proprietara Pensiunii Sânziana din Gura Râului.

Tot în Gura Râului, la Pensiunea Călin, proprietarii au pregătit deja sau vor pregăti în gospodărie cam 80 la sută dintre produsele care vor fi servite pe masa de Crăciun şi Revelion.
„Am tăiat porcul, am făcut o parte dintre afumături, vinul casei, murăturile. O să mai facem şi pâine şi prăjituri de casă. Să zicem aşa, cam 80 la sută dintre produse sunt pregătite în casă, pentru că aşa chiar putem să-i mai încântăm pe turişti, să simtă şi ei, într-adevăr, că la Gura Râului sărbătorile sunt mai aparte”, a declarat Ioana Călin, proirietara Pensiunii Călin.

Municipiul Sibiu este o altă destinaţie turistică preferată în perioada sărbătorilor de iarnă, unităţile de cazare, cluburile şi restaurantele de aici întrecându-se în oferte de Revelion. Paleta de preţuri şi oferte este extrem de largă, potrivită pentru toate gusturile.

Cei care doresc îşi vor putea petrece noaptea dintre ani în Piaţa Mare a oraşului, unde vor cânta mai multe trupe şi va avea loc un foc de artificii.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică