digi tv

digi tvTeleviziunea de ştiri Digi TV va fi lansată la începutul anului viitor de compania de telecomunicaţii RCS&RDS, George Orbean fiind managerul de proiect şi directorul de ştiri al noului post TV, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Grila de programe a Digi TV va conţine jurnale de ştiri din oră în oră, transmisii live ale celor mai importante evenimente, un talk-show de actualitate şi mai multe emisiuni produse de echipa televiziunii.

Potrivit comunicatului RCS&RDS, conducerea Ştirilor Digi TV a fost preluată de managerul de proiect, George Orbean, după ce Mihai Stegerean a demisionat din funcţia de director de ştiri, pe care a deţinut-o în cadrul proiectului Digi TV. Stegerean s-a alăturat echipei de proiect în februarie anul acesta şi a fost responsabil cu strategia editorială şi cu recrutarea echipei de jurnalişti.

George Orbean are o experienţă de 18 ani în media. Între anii 2008 – 2009, el s-a ocupat de reţeaua de staţii locale a Realitatea TV, iar din septembrie 2009 până în mai 2010 a fost project manager al Jurnal TV, o televiziune de ştiri lansată în Republica Moldova. Din martie 2011, George Orbean este project manager al Digi TV.

Compania de telecomunicaţii RCS&RDS lucrează de mai multe luni la proiectul lansării unei televiziuni de ştiri. Până în acest moment, însă, compania de telecomunicaţii nu a solicitat o licenţă audiovizuală de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru lansarea unei televiziuni de ştiri.

În prezent, RCS&RDS deţine televiziunea generalistă 10 TV, televiziunile de sport Digi Sport, canalul Digi TV Info (care difuzează, printre altele, informaţii despre ofertele şi serviciile companiei) şi televiziunile de filme Digi Film 1 şi Digi Film 2.

Totodată, în vara anului 2010, RCS&RDS a intrat în acţionariatul televiziunii muzicale Music Channel. Music Channel a primit licenţă audiovizuală de la Consiliul Naţional al Audiovizualului pe 22 mai 2008, iar televiziunea, controlată la momentul respectiv doar de Giovanni Francesco, s-a lansat în iunie 2008. În 27 septembrie, RCS&RDS şi Giovanni Francesco au primit o nouă licenţă audiovizuală de la CNA pentru a lansa o nouă televiziune muzicală, H!T Music Channel.

În plus, în mai 2011, grupul RCS & RDS a achiziţionat televiziunea de muzică U TV. Totodată, RCS&RDS deţine televiziunea locală TL + (prin societatea Canal 7 SRL în care RCS&RDS este acţionar majoritar cu 51% din acţiuni).

RCS & RDS şi-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicaţii pe suport de fibră optică şi acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă peste 200 oraşe din ţară. RCS & RDS este, totodată, unul din cei mai importanţi operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii şi în Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia şi Serbia.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu