Ora de Sibiu
Știri in direct

Dosarele pentru terenurile din Cartierul Tineretului se depun din ianuarie 2012

117

Comisia constituită la nivelul municipalităţii sibiene pentru distribuirea gratuită a 120 de terenuri situate în  Cartierul Tineretului a stabilit perioada de depunere a dosarelor. Acestea vor fi preluate de Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni din cadrul Primăriei Sibiu în perioada 16 ianuarie – 15 februarie 2012.

Cine poate beneficia?

Legea 15/2003 stabileşte criteriul general care trebuie îndeplinit de cei care depun dosare: vârsta solicitantului să fie de până la 35 de ani.

Municipalitatea a stabilit printr-o hotărâre a Consiliului Local o serie de criterii eliminatorii şi criterii suplimentare de departajare ce vor fi folosite pentru evaluarea dosarelor.

Criteriile eliminatorii

Primul se referă la faptul că doar unul dintre soţi are dreptul să depună dosar. Dacă ambii soţi depun dosar, doar prima cerere din punct de vedere cronologic va fi luată în considerare.

Cel de-al doilea criteriu eliminatoriu se referă la obligativitatea depunerii unei declaraţii pe proprie răspundere în formă autentică (notarială) de către soţul/soţia solicitantului din care să rezulte că nu a avut sau nu deţine în proprietate o locuinţă ori nu a avut şi nu deţine în proprietate şi/sau folosinţă gratuită (conform Legii 15/2003) un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă gratuită a unui teren, cât şi în alte localităţi.

Criteriile suplimentare şi de departajare. În vederea atribuirii unui punctaj fiecărui dosar care îndeplineşte criteriile eliminatorii, Comisia a stabilit şi o serie de criterii suplimentare care vor fi folosite pentru departajarea dosarelor. Criteriile suplimentare se referă la vârsta solicitantului, dacă familia are sau nu copii şi câţi, starea civilă a solicitantului, existenţa sau absenţa înscrierilor în cazierul judiciar şi existenţa sau nu a datoriilor către bugetul local. Punctajul maxim este de 100 de puncte. (Criteriile suplimentare pot fi consultate pe site-ul www.sibiu.ro, în HCL 384/2011)

Dacă şi după această departajare mai există dosare cu acelaşi punctaj, se va proceda la o tragere la sorţi.

Actele necesare la dosar

Comisia atenţionează solicitanţii să depună împreună cu cererea tip toate documentele solicitate prin HCL 384/2011, Anexa 2. Toate documentele trebuie depuse odată cu cererea.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...