Ora de Sibiu
Știri in direct

Tânăra pictoriţă Magdalena Iulia Giangu expune la Sibiu

143

Tânăra Magdalena Iulia Giangu, născută la Sibiu şi crescută la Braşov, se întoarce în oraşul natal pentru a-şi expune primele realizări artistice. După succesul expoziţiei „Never too Far” de la Braşov, Magdalena prezintă sibienilor lucrările cu care a pornit la drum pe căile picturii.

Magdalena Iulia Giangu s-a născut în anul 1988 în Sibiu iar la vârsta de 13 ani s-a mutat în oraşul de la poalele Tâmpei. A absolvit “Facultăţii de Litere” din cadrul “Universităţii Transilvania” din Braşov şi e pasionată de poezie şi de pictură, pictura fiind o pasiune veche de-a ei.

“Am început să pictez în urmă cu trei ani, atunci când destinul a făcut să îl întâlnesc pe artisul vizual Ştefan Doru Moscu, omul care mi-a schimbat viaţa din foarte multe privinţe. În trecut doar cochetam cu pictura dar după această întâlnire am avut ocazia de a-mi exterioriza pasiunea, “furând” meserie chiar de la un iniţiat în artele frumoase.” a spus Magdalena Iulia Giangu.

Expoziţia „Never too Far” aduce în faţa publicului sibian picturi experimentale, lucrări din care reiese jocul cu lumina şi culoarea, acestea neavând neapărat o temă comună. Stilul este şi el foarte diferit de la un tablou la altul, dezvăluindu-se în fiecare pictură încercările artisei de a-şi găsi un drum propriu. Stilul unic şi reprezentativ al unui artist se poate găsi după ce acesta a trecut prin ani de experienţă, după multe înfăţişări şi transformări de-a lungul timpului. De aceea, prin expoziţia „Never too Far”, Magdalena Iulia Giangu îşi prezintă evoluţia printr-o diversitate de culori şi stiluri greu întâlnită la alţi artişti.

„Această expoziţie este o relizare deosebită a creativităţii tineri artiste. Avem aici de-a face cu o persoană care se află în faza de absorbţie a acelor elemente care o interesează şi marchează ca artist. Această fază de absorbţie continuă se recunoaşte în diversitatea stilistică a lucrărilor expuse. O diversitate care nu deranjează vizual, chiar aduce emoţie atunci când de la un tablou la altul descoperi altceva şi altceva, ca şi cum ar fi vorba  despre un alt artist de fiecare dată. Neliniştea căutării şi pasiunea sunt trădate de modul violent în care Magdalena foloseşte culoarea.” a spus Adrian Lacatuş, profesor conf. la „Facultatea de Litere” Braşov.

Expoziţia de pictură „Never too Far” a tinerei artiste Magdalena Iulia Giangu se poate vizita până în 02 ianuarie 2012, între orele 9:00-24:00, la TeaSpot Cafe, pe str. Tribunei nr. 33 Sibiu. În 24-25 şi 31 decembrie-1 ianuarie este închis de sărbători.

 

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...