World Snowboard Day a atras participanţi din Sibiu, București, Constanța, Cluj, Miercurea Ciuc și Baia Mare

0 152

WSD 218 tineri snowboarderi din toată țara au participat duminică la World Snowboard Day, primul eveniment găzduit de Arena Platoș. Între 6 și 8 ianuarie resortul de schi și snowboard găzduiește Transilvania Rookie Fest.

Tineri practicanţi ai sporturilor de iarnă au participat duminică, în resortul de schi şi snowboard Arena Platoş, la primul eveniment al sezonului, World Snowboard Day. Ziua internațională a snowboardului a fost sărbătorită în peste 110 resorturi, din 31 de țări. „Din păcate nu am avut condițiile pe care ni le-am dorit. Vremea nu a fost deloc generoasă cu noi în ultimele săptămâni dar am reușit să producem suficientă zăpadă pentru a acoperi pârtia în condiții bune pentru desfășurarea unui concurs. Numărul concurenților și satisfacția pe care ei au avut-o ne îndreptățește să credem că World Snowboard Day la Arena Platoș a fost un succes”, spune Martin Freinademetz, organizatorul competiției.

Pe lângă concurenții din județul Sibiu, la Arena Platoș au sosit snowboarderi din București, Constanța, Cluj, Miercurea Ciuc și chiar Baia Mare. Concursul de freestyle a început cu o sesiune de antrenamente, urmată de sesiunea de calificări. Sportivii care au trecut cu bine peste primele „focuri” ale competiției s-au calificat în finală. Snowboarderii au fost împărțiți în două categorii de vârstă. La categoria peste 18 ani, câștigătorii au fost:

Locul I: Kinda Geza

Locul II: Vladimir Brezovski

Locul III: Mircea Lungu & Ilie Stupar

La categoria copii câștigatori au fost desemnați:

Locul I: Mihnea Groșeanu

Locul II: Radu Stolz & Santiago Freinademetz

World Snowboard Day la Arena Platoș s-a încheiat cu vizionarea unui documentar despre snowboard, „Sleeping Giants”, în noul apres-schi al resortului.

 

La începutul lunii ianuarie, între 6 și 8 ianuarie, Arena Platoș va găzdui concursul internațional de snowboard Transilvania Rookie Fest. Concursul se adrezează tinerilor sub 18 ani și face parte din World Rookie Tour, competiție ce se desfășoară în mai multe țări printre care Italia, Franța, Canada, Cehia, Chile sau Australia. Transilvania Rookie Fest este prima etapă din această competiție internațională.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.