Ora de Sibiu
Știri in direct

Noi imobile pe lista monumentelor istorice din Sibiu. Atenţie la regulile în construcţii!

260

Zonele construite protejate din municipiul Sibiu s-au extins în perioada 2008 – 2010 şi au depăşit zona centrului istoric al Sibiului. Un număr de 33 de imobile situate în zona Bulevardul Victoriei – strada Andrei Şaguna,  strada Hegel, strada Zaharia Boiu, strada Râului şi zona străzilor Dobrun şi C. Noica au fost clasate ca monumente istorice.

Odată cu intrarea celor 33 de imobile pe lista monumentelor istorice şi odată cu intrarea în vigoare a noului Plan Urbanistic General al Sibiului, municipalitatea reaminteşte locuitorilor din zona centrului istoric şi locuitorilor celor 33 de imobile nou intrate pe lista monumentelor protejate că există norme speciale de construcţie în cazul lor.

Legea 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice şi Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii impun o serie de condiţii speciale în cazul acestor imobile monument istoric şi a celor care se află în zonele de protecţie ale monumentelor istorice. Executarea lucrărilor de construcţie fără autorizaţie de construire sau a lucrărilor care nu respectă prevederile autorizaţiilor respective reprezintă o infracţiune şi se pedepseşte conform legii.

“Locuitorii acestor clădiri trebuie să înţeleagă faptul că lucrările de construcţie necesită un proces de autorizare mai amplu şi o mai mare atenţie pentru conservarea aspectului lor. Ne mândrim astăzi cu centrul istoric, am făcut eforturi semnificative să reabilităm domeniul public din zona centrală şi ar fi o pierdere ca aspectul acestor imobile istorice să fie afectat de lucrări de construcţie neautorizate” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Aceste prevederi speciale au fost cuprinse, aşa cum prevede şi legea, în noul PUG al Sibiului care poate fi consultat pe site-ul www.sibiu.ro.

Locuitorii acestor imobile monument istoric şi cei care locuiesc în zonele de protecţie ale acestora pot afla mai multe informaţii din PUG sau la sediul Primăriei Sibiu, la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...