monica columbeanu liviu adascalitei

monica columbeanu liviu adascaliteiDan Constantin Damaschin, „tatăl adoptiv” al Monicăi Columbeanu, împreună cu un complice, a fost ridicat de DIICOT pentru recrutare prin înşelăciune, ameninţare şi violenţă a mai multor fete, unele minore, în scopul exploatării sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei, anunţă Mediafax.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, care acţiona pe raza municipiilor Bucureşti şi Bacău, constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori, prevăzute de articolele 12 şi 13 din Legea 678/2001”, informează, joi, Biroul de presă al DIICOT.

Potrivit DIICOT, Dan Constantin Damaschin (55 de ani), lider al grupării, împreună cu Eugen Mihai Mereuţă (40 de ani) şi Claudiu Ciucă (35 de ani), „au recrutat prin înşelăciune, ameninţare şi violenţă, mai multe părţi vătămate, unele minore în scopul exploatării sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei”.

Activitatea infracţională se desfăşura în imobile situate în zone ultracentrale din capitală, închiriate de către inculpaţi, unde victimele erau obligate să se prostitueze.

„Victimele erau alese cu predilecţie din familii cu posibilităţi financiare reduse şi erau atrase cu promisiuni de asigurare a unei cariere în modelling sau televiziune, inculpatul prezentându-se drept o persoană influentă în acest domeniu”, precizează anchetatorii.

Pentru a menţine controlul asupra victimelor, „inculpatul Damaschin Dan Constantin le supunea în mod constant unor acte de violenţă verbală şi fizică şi pretindea că are calitatea de preşedinte al unei organizaţii de apărare a drepturilor omului, pentru a le convinge cu privire la influenţa sa”.

La sediul DIICOT au fost aduse în vederea audierii zece persoane faţă de care, după audieri, vor fi dispuse măsurile legale în cauză.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bacău.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de SRI şi DOS.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns