iohannis111

iohannis111La sfârşitul fiecărui an primarul Klaus Iohannis prezintă în raportul său de activitate proiectele de care a beneficiat comunitatea sibiană, care au îmbunătăţit aspectul şi funcţionalitatea oraşului.

“În fiecare an există proiecte care datorită amplorii lor ies în evidenţă. În 2011 au existat, din fericire, multe astfel de proiecte. Unul dintre acestea se referă la infrastructură: 21 de străzi care alcătuiesc pachetele finanţate din împrumutul contractat de municipalitate de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare au intrat în lucru, 11 dintre acestea fiind finalizate. Acestor străzi li se adaugă încă 40 pe care DPC a intervenit cu reparaţii serioase, rezultând astfel o infrastructură de trafic îmbunătăţită.

Un capitol de lucrări semnificative anul acesta a fost modificarea sistemului de trafic pe o serie de străzi, fie prin introducerea de sensuri unice, fie prin semaforizarea sau amenajarea de sensuri giratorii.

Important este de asemenea faptul că am reuşit să atragem fonduri europene nerambursabile. În prezent avem în derulare şase contracte finanţate prin fonduri structurale. Valoarea totală a acestor proiecte este de 20 de milioane de euro. Dacă mai adăugăm la acestea şi lucrările care se vor desfăşura în Sibiu în cadrul proiectului de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare estimate la aproximativ 11 milioane de euro, ajungem la o sumă importantă, de 31 de milioane de euro ce va fi folosită pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea şi aspectul oraşului.

La fel de importantă a fost intrarea în vigoare a noului Plan Urbanistic General care asigură Sibiului direcţiile de dezvoltare pentru următorii 10 ani.” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Raportul va fi disponibil în format tipărit la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni  şi în format electronic pe site-ul www.sibiu.ro.

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns