Gabriel Bebeşelea promite publicului sibian un spectacol de Anul Nou învăluit de muzica clasică

Concertul de Anul Nou din Sibiu îl va avea ca invitat, pentru al treilea an consecutiv, pe tânărul dirijor sibian Gabriel Bebeşelea, cel care va conduce Orchestra de Tineret a Sibiului (SYO) în evenimentul care va deschide proiectul “Sibiu: Baroc. Update”.

“Concertele de Anul Nou sunt o veche tradiţie vest-europeană, îndeosebi în capitala muzicii – Viena. Publicul sibian are ocazia să petreacă începutul de an într-o ambianţă deosebită învăluită de muzica clasică. Iniţiativa este cu atât mai bună cu cât în fiecare an publicului sibian îi este oferit alt fel de program muzical” a declarat dirijoul Gabriel Bebeşelea.

Programul concertului cuprinde compoziţii celebre semnte Rossini, Saint-Saëns, Mozart, Paganini, Ceikovski, Vivaldi şi Handel şi îi va avea ca solişti pe soprana Rodica Vică şi violonistul Alexandru Tomescu.

“Împreună cu Sibiu Youth Orchestra am încercat la fiecare ediţie a Concertului de Anul Nou să surprindem publicul sibian cu o anumită temă: pe lângă soliştii invitaţi la prima ediţie a existat balet, la a doua a fost în prim-plan melanjul dintre jazz/musical şi muzica clasică. Anul acesta propunem melomanilor sibieni o apropiere către Baroc prin invitarea sopranei Rodica Vică. Celalalt invitat de marcă, violonistul Alexandru Tomescu, ne va aduce în prim-plan aniversarea a 230 de ani de la naşterea lui Niccolo Paganini. În acest mod, împreună cu Sibiu Youth Orchestra, dorim să oferim publicului un Concert de Anul Nou cât mai select, prefigurând evenimentele muzicale din 2012” a adăugat tânărul dirijor sibian.

Absolvent al Liceului de Artă Sibiu, la clasa de vioară a profesoarei Vasilica Tudori, Gabriel Bebeşelea s-a născut pe 29 septembrie 1987 la Sibiu. Este licențiat în dirijat orchestră la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” – Cluj Napoca, la clasa maestrului Petre Sbârcea și în prezent masterand al Universității Naționale de Muzică București la clasa maestrului Horia Andreescu.

Concertul de Anul Nou de la Sibiu va avea loc sâmbătă 31 decembrie 2011 şi duminică 1 ianuarie 2012, ora 19, la Sala Thalia şi este o acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Sibiu şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Biletele pentru acest eveniment au fost puse în vânzare începând din 6 decembrie la Librăria Humanitas şi în reţeaua magazinelor Germanos, Orange şi Vodafone precum şi pe eventim.ro. Preţurile biletelor este de 50, 70 şi 100 lei în funcţie de poziţia în sală.

 

 

alexandruaveacelconduceevenimentulfelfosthoriajazzla academiamozartmuzicaniccolo paganiniora de sibiupetrerossinisibianSibiustirisyovestvivaldiyouth orchestra
Comentarii (0)
Comentează