norad 1

Google şi NORAD (Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială) au urmărit drumul saniei lui Moş Crăciun, prezentând imagini live din locurile prin care a trecut, inclusiv Big Ben, Empire State Building şi, desigur, grota lui de la Polul Nord, anunță Mediafax.

NORAD a folosit radare şi sateliţi, iar avioane de luptă au însoţit peste tot sania, pentru ca Moş Crăciun să poată fi văzut online, pe Google Earth, povesteşte Daily Mail.

norad 2

Familii din întreaga lume au putut vedea cât de departe este de casa lor Moş Crăciun şi renii lui, graţie programului “Moş Tracker”, care a urmărit traseul lui pe Glob.

Moş Crăciun poate fi văzut, de asemenea, pe Google Maps şi pe site-ul NORAD.

În acest an, NORAD a primit un ajutor neaşteptat din partea primei doamne a Statelor Unite, Michelle Obama. Ea a răspuns la mai multe apeluri venite din partea copiilor care doreau să ştie cât de aproape este de casele lor Moş Crăciun.

Michel Obama se află în vacanţă în Hawaii.

michelle obama white house

NORAD urmăreşte sania lui Moş Crăciun de mai bine de 50 de ani. În 1955, în Colorado Spring, un ziar a publicat un număr de telefon la care copiii puteau vorbi cu Moş Crăciun, însă numărul a fost greşit scris şi zeci de copiii au format numărul de telefon al Comandamentului Continental de Apărare Aerospaţială din Colorado Spring, predecesorul NORAD.

Ofiţerii de serviciu au intrat în joc şi au început să facă rapoarte cu drumul lui Moş Crăciun prin lume. În felul acesta s-a născut tradiţia “Moş Tracker”.

“Moş Tracker” are acum chiar şi un cont pe Twitter o pagină de Facebook, un canal pe Youtube şi diferite aplicaţii pentru telefoane mobile, împreună cu un site web şi numărul de telefon 877-HI NORAD.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu