gemeni

gemeniDoi fraţi gemeni au uimit lumea medicală şi au depăşit şansele de „unu la un milion”, născându-se la doi ani diferenţă unul faţă de celălalt, anuntă Mediafax.

Gemenii Lexi şi Ruaridh Dalgleish au aceeaşi zi de naştere, 27 decembrie, însă la doi ani diferenţă unul faţă de celălalt, scrie dailymail.co.uk.

Lexi s-a născut în 2007 în urma unui tratament de fertilizare, iar rămăşiţele embrionare ale procesului au fost congelate până în momentul în care părinţii au decis să mai aibă un copil, în 2009. Deşi şansele de reuşită ale unui astfel de proces sunt de una la un milion de cazuri, Ruaridh s-a născut la exact doi ani după sora sa.

„Nu ne vine să credem. Deşi gemenii noştri au aceeaşi zi de naştere, sunt născuţi la exact doi ani diferenţă”, spune mama copiilor.

Mama gemenilor a declarat că naşterea inedită a avut loc din cauza unor complicaţii din timpul sarcinii.

„Sarcina a mers bine până la 27 de săptămâni, când medicii mi-au spus că fetiţa va avea şanse mai mari dacă se va naşte imediat, deoarece pierdusem tot lichidul amniotic”, a declarat mama.

Lexi a fost născută prin cezariană, a stat două săptămâni la terapie intensivă şi a avut nevoie de numeroase transfuzii de sânge. La exact doi ani după naşterea fetiţei, a venit pe lume Ruaridh.

Gemenii împart data naşterii şi cu bunica lor, Joyce, în vârstă de 58 de ani.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu