Peste 100 de milioane de lei pentru investiţii în Sibiu în 2012

137

Municipalitatea a publicat pe site-ul instituţiei proiectul bugetului local şi listele de investiţii pentru anul 2012. Proiectul de buget va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa ordinară din luna ianuarie 2012.

Execuţia pe 2011 a bugetului local este estimată că se va încheia la nivelul sumei de 307 milioane de lei. Ţinând cont de execuţia bugetară pe 2011, bugetul total propus pentru anul 2012 este de 321.052.000 lei, diferenţa faţă de anul 2011 reprezentând-o excedentul bugetar estimat a se înregistra la sfârşitul acestui an. Cele mai semnificative venituri sunt cele proprii şi anume cotele defalcate din impozitul pe venit, impozitele şi taxele pe proprietate şi alte impozite încasate, toate acestea însumând 205 milioane de lei.

La capitolul cheltuieli, sumele cele mai mari vor merge către investiţii. Listele de investiţii prevăd continuarea lucrărilor începute în anii precedenţi, dar şi începerea unor lucrări de mari dimensiuni. Investiţiile pe care municipalitatea le planifică în 2012 cu finanţare din bugetul local însumează 53.356.000 lei. La acestea se adaugă 650.000 de lei pentru lucrările la reţelele de apă şi canalizare cu finanţare de la bugetul local, şi încă 29.137.363 lei, fonduri folosite de asemenea pentru reabilitări de străzi şi care provin din împrumuturile externe contractate de municipalitatea sibiană. De asemenea, încă 21.400.000 de lei rezultaţi din fonduri structurale vor fi folosiţi în investiţii importante pentru comunitate.

“În ceea ce priveşte investiţiile, vom continua lucrările începute în 2011, dar vom începe lucrări noi de foarte mare amploare pe Calea Poplăcii, Calea Turnişorului, viaductul Gara Mică şi vom demara o serie de lucrări pe străzi din cartiere. Toate aceste investiţii însumează aproape 105 milioane de lei, la care se adaugă reparaţii semnificative la străzi în valoare de 39 de milioane de lei.” a declarat primarul Klaus Iohannis.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.