cantina

cantinaAproape 3oo sute de elevi sibieni vor avea şansa, anul viitor, să mănânce la cantina şcolii, la un sfert din costul de la un restaurant obişnuit. De asemenea, o treime dintre ei vor putea chiar să mănânce gratis, anunță basilica.ro.

Aceasta mulţumită unei investiţii de 135.000 de euro pe care o va face Mitropolia Ardealului în amenajarea primei cantine sociale şcolare din Sibiu, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Judeţean.

Declaraţia a fost făcută de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului. Potrivit Înaltpreasfinţiei Sale, Mitropolia se va implica şi în promovarea conceptului de şcoală după şcoală, care va fi pus în aplicare, mai întâi, la Şcoala Nr. 15 din oraş.

Părintele Mitropolit a explicat că se urmăreşte ca, anul viitor să se ofere, zilnic, unui număr de o sută de copii săraci, cel puţin o masă caldă la această cantină, pentru a-i împiedica să abandoneze cursurile.

“Vom deschide o cantină socială, o cantină şcolară. Vor putea lua masa toţi copiii de aici, dar vom putea duce şi în afară, vom primi şi pe alţi elevi. Vom încerca să promovăm ideea aceasta de Şcoală după şcoală. Noi avem oameni credincioşi, voluntari şi foarte bine pregătiţi care pot să ofere o oră, două-trei, pentru nişte copii necăjiţi, care nu au condiţiile necesare ca să-şi pregătească temele pentru a doua zi”, a precizat Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului pentru Radio Trinitas.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns