În judeţul Sibiu se poate schia la Păltiniş, Gura Râului şi Bâlea Lac. Stratul de zăpadă – 34 de centimetri grosime la Bâlea

256

Mai multe pârtii de schi şi snowboard sunt deschise la Păltiniş şi Gura Râului, în judeţul Sibiu, aici turiştii putând petrece Revelionul chiar pe pârtie, iar iubitorii sporturilor de iarnă le pot practica şi la Bâlea Lac, unde stratul de zăpadă este de 34 de centimetri grosime, conform Mediafax.

La Păltiniş sunt deschise mai multe pârtii de schi şi snowboard, în resortul denumit Arena Platoş, aflat la intrarea în staţiune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

blank

Resortul are cinci pârtii, în lungime totală de 3,5 kilometri, având grade de dificultate diferite. De asemenea, în cadrul resortului există pârtie de snowboard, dar şi un fun park pentru iubitorii acrobaţiilor pe zăpadă.

Resortul beneficiază de tunuri de zăpadă, care au făcut posibilă deschiderea pârtiilor, instalaţii de nocturnă, instalaţii de transport pe cablu, dar şi centru de închirieri pentru cei care nu au la dispoziţie schiuri, snowboard, sanie sau alte echipamente.

Pentru a avea acces pe pârtii, adulţii plătesc 65 de lei, sumă care le garantează un număr nelimitat de urcări.

Administratorii au stabilit ca în 31 decembrie accesul pe toate pârtiile să fie gratuit între orele 22.00 şi 24.00, instalaţia de nocturnă fiind pornită, iar băuturi şi mâncare pot fi comandate la barul resortului.

În restul staţiunii, potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă măsoară opt centimetri, astfel că schiul fără ajutorul tunurilor de zăpadă nu este posibil.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, pârtia Onceşti, pârtia veche din Păltiniş, nu este deschisă turiştilor, neputându-se schia.

O altă pârtie deschisă turiştilor se află în localitatea Gura Râului din Mărginimea Sibiului şi se numeşte „Trecătoarea lupilor”. Şi această pârtie a fost amenajată cu ajutorul tunurilor de zăpadă şi beneficiază de instalaţie de nocturnă şi teleschi, care, potrivit administratorilor pârtiei, porneşte dacă există minim un schior.

Pârtia are o lungime de cinci sute de metri, iar instalaţia de teleschi are o capacitate de 450 de persoane pe oră. În plus, există centru de închirieri echipamente, dar şi instructori de schi.

În judeţul Sibiu, turiştii pot schia şi la Bâlea Lac, chiar dacă în zonă nu sunt amenajate pârtii speciale.

Potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă la altitudini mari este de 34 de centimetri, iar practicarea sporturilor de iarnă este posibilă.

Adrian David a anunţat că nu există risc de avalanşă în Munţii Făgăraş pentru următorul interval de timp, dar vremea va fi destul de schimbătoare, cu multă ceaţă.

„Turiştii este important să nu se aventureze pe traseele montane, iar dacă vor să schieze să anunţe la cabanieri zona în care urmează să plece. Nu există risc de avalanşă în Munţii Făgăraş, dar nebulozitatea va fi destul de ridicată, de aceea este important să ştim încotro pleacă turiştii”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Adrian David.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi