drum in lucru112

drum in lucru112În anul 2012 tragerile din împrumutul contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare vor fi utilizate pentru a finanţa noi investiţii pe străzile din cartierele sibiene. Valoarea totală a acestora a fost evaluată la 54,1 milioane lei, pentru 2012 alocaţia bugetară fiind de 29,1 de milioane lei.

În 2012 vor intra în reabilitare străzile Calea Poplăcii, Calea Guşteriţei, Calea Cisnădiei, Reşiţa, Maşiniştilor, T. Arghezi, Dobrogei, Gh. Şoima, Topârceanu, Gheorghe Asachi, strada Măgheranului, strada Teilor şi Strungului. De asemenea, viaductul Gara Mică va fi complet modernizat.

În 2012 se vor continua şi vor fi demarate noi proiecte finanţate prin fonduri structurale în valoare de 21,4 milioane de lei, contractele de finanţare pentru acestea fiind semnate în 2011: Sibiu Baroc Update (851.525 lei), extinderea şi modernizarea Şcolii nr. 18 (5.319.000 lei), centrul de recuperare şi reabilitare pentru copii cu handicap de pe Aleea Streiu (1.943.512 lei), modernizarea străzii Turnului şi Târgu Peştelui (6.524.000 lei), modernizarea străzii Faurului (1.784.000 lei), modernizarea străzii 9 Mai (3.250.000 lei) şi modernizarea străzii Ocnei (1.740.000 lei).

De asemenea, a fost prevăzută proiectarea pentru un nou pod peste Cibin, în zona Pieţei Cibin. Noi contracte de realizare a studiilor şi proiectelor tehnice vor fi încheiate pentru pachetele Guşteriţa – Turnişor, Gara Mică – Turnişor, Turnişor – Piaţa Cluj – Ţiglari, Poplăcii – Centru – Guşteriţa, pentru strada Măgheranului, sistemul de management al traficului şi alte străzi din municipiul Sibiu. Pentru contractarea acestor studii au fost alocaţi din bugetul local peste 1.200.000 lei.

Modernizări vor fi executate şi pe ultimul tronson al străzii Ţiglari, pe o serie de străzi din Cartierul V. Aron şi în spaţiul public de pe strada Cuptorului. Vor fi amenajate în 2012  trei noi sensuri giratorii: unul în Piaţa Unirii, unul pe Şoseaua Alba Iulia în dreptul străzii Turda şi unul pe Şoseaua Alba Iulia, în dreptul străzii Morilor. Trei poduri noi vor fi construite şi în Cartierul Tineretului.

Un capitol important îl reprezintă în lista de investiţii modernizarea iluminatului public pe următoarele străzi: Calea Cisnădiei, Calea Guşteriţei, Calea Poplăcii, Calea Turnişorului, Măsarilor, Târgu Peştelui, Târgu Vinului, Şoseaua Alba Iulia şi în Cartierul Tineretului. Pentru toate acestea au fost alocaţi peste 1,6 milioane de lei.

 

La acestea se adaugă achiziţii de mai mici dimensiuni dar foarte importante pentru comunitate, cum ar fi achiziţia de echipamente pentru locuri de joacă (496.000 lei) sau instalarea unor turnicheţi pe Stadionul Municipal (480.000 lei).

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns