aprilie

aprilieAşa cum s-a întâmplat şi în ultimele sezoane, în cadrul Proiectului de Marketimg Turistic “Hotel of Ice Bâlea Lac” va fi construită şi Biserica de Gheaţă. Lucrările la noul şi ineditul lăcaş au început deja, iar din lacul Bâlea au fost extrase primele sute de “cărămizi” din gheaţă.

Astfel, în cea de-a doua parte a lunii ianuarie cei ce vor urca la Bâlea Lac vor putea vizita şi admira noua Biserică de Gheaţă.
Obiectivul, unic în această parte a Europei, va avea o formă apropiată cu cele din sezoanele trecute (inspirată după o biserică veche din satul sibian Mălâncrav) şi fi ridicat în aproximativ acelaşi loc. Suprafaţa ocupată de acest inedit lăcaş de cult va fi de aproximativ 100 mp, iar în interior vor putea intra, în acelaşi timp, 40-50 de persoane.
Sfinţirea Bisericii de Gheaţă va fi oficiată, în cadrul unei festivităţi speciale, la care vor fi invitaţi preoţi ai mai multor culte creştine de la noi din ţară.
Aceasta este cea de-a şasea Biserică de Gheaţă ce se construieşte la Bâlea Lac, primul obiectiv de acest fel fiind ridicat în sezonul 2006-2007.
La fel ca şi anii trecuţi, biserica va avea un caracter ecumenic, fiind deschisă spre vizitare, în mod gratuit, oricărui turist, indiferent de orientare religioasă.
După ce va fi binecuvântată, biserica va găzdui diverse slujbe sau programe religioase, private sau cu acces liber.
Rezervările pentru evenimente la Biserica de Gheaţă sunt în plină desfăşurare, până la acest moment fiind confirmate două cununii religioase ale unor cupluri de tineri englezi, dar şi alte acţiuni.
În anii anteriori, Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac a găzduit programe de rugăciuni organizate de diverse culte sau biserici, mai multe botezuri şi cununii religioase
În paralel cu lucrările la Biserica de Gheaţă, echipa de muncitori de la Bâlea Lac execută ultimele lucrări de completare la Hotel of Ice. De asemenea, se lucrează şi la “satelitul” hotelului, o noutate absolută din acest sezon, structura moleculară formată din patru încăperi “iglu” legate între ele, ce va oferi un plus de atracţie zonei şi mai multă linişte celor ce-şi doresc să înnopteze la Hotel of Ice fără să fie deranjaţi de forfota creată cu prilejul desfăşurării evenimentelor din hotelul principal.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu