telecabina

telecabinaCirca 40 de turişti au rămas blocaţi, joi seară, la Bâlea Lac, întrucât telecabina care face legătura între acea zonă şi Bâlea Cascadă nu funcţionează din cauza vântului puternic, însă un grup de 15 persoane dintre cele care nu au bani de cazare acolo au început să coboare pe jos, conform mediafax.ro.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Cârţa, Virgil Grosaru, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, fiind vânt puternic, telecabina care face legătura între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă nu poate funcţiona, mai mulţi turişti neputând coborî.

„Deocamdată nu există niciun fel de problemă cu aceşti turişti, doar că au anunţat că nu au bani să se cazeze la Bâlea Lac şi ar vrea să coboare. Am înţeles că 15 dintre ei ar fi plecat pe jos către Bâlea Cascadă. Pe drum nu este zăpadă foarte multă, deci ar putea coborî”, a declarat Virgil Grosaru.

Potrivit acestuia, nicio persoană din grupul celor 15 nu a anunţat că ar avea dificultăţi în a coborî.

Potrivit lui Leo Klingeis, care administrează telecabina de la Bâlea Lac, este vorba de aproximativ 40 de persoane care ar dori să coboare, dar care la urcare au fost avertizate că vântul bate cu putere şi există riscul să nu se mai poată coborî.

„Toată ziua a bătut vântul, dar de vreo oră şi ceva s-a înteţit foarte tare. La ultima cursă efectuată, abia a ajuns telecabina înapoi. Nu va rămâne nimeni afară peste noapte, sala de aşteptare de la telecabină rămânând deschisă”, a declarat Leo Klingeis.

Potrivit sursei citate, la cabanele de la Bâlea Lac există locuri disponibile pentru cei care vor să se cazeze peste noapte întrucât telecabina nu va mai funcţiona până vineri dimineaţă.

Conform meteorologilor, în rafale vântul bate cu peste 70 de kilometri pe oră, iar în cursul nopţii îşi va schimba direcţia, vineri urmând să se domolească.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns