fbpx

Turiştii rămaşi blocaţi la Bâlea Lac din cauza vântului puternic au coborât vineri dimineaţă

1 208

baleaAproximativ 30 de turişti care au rămas la Bâlea Lac întrucât telecabina care face legătura între acea zonă şi Bâlea Cascadă nu a funcţionat din cauza vântului puternic au fost coborâţi, vineri dimineaţă, după ce şi-au petrecut noaptea la o cabană unde li s-a făcut reducere la cazare, anunță Mediafax.

Joi seară, 45 de turişti au rămas blocaţi la Bâlea Lac întrucât telecabina care face legătura între acea zonă şi Bâlea Cascadă nu funcţiona din cauza vântului puternic, însă un grup de 15 persoane au coborât pe jos, neavând bani de cazare ca să-şi petreacă noaptea acolo, deşi au fost avertizaţi de salvamontişti şi jandarmii montani că traseul este periculos.

Cei care au coborât pe jos au avut de parcurs 14 kilometri, pe toată durata coborârii lor echipele de intervenţie fiind în alertă.

„Ne-am organizat într-un grup mai mare şi am hotărât toţi să coborâm. Am fost cam 15 persoane, unii aveau lanterne. Noi am fost şi cu fetiţa care are 11 ani, dar este obişnuită cu astfel de coborâri”, a declarat Ştefan Molnar, unul dintre turiştii care au ales să coboare de la Bâlea Lac pe jos.

Cei 30 de turişti rămaşi şi-au petrecut noaptea la cabana de la Bâlea Lac administrată de aceeaşi firmă care are şi telecabina, unde li s-a făcut reducere la cazare, având şi micul dejun inclus în preţ.

Majoritatea turiştilor s-au declarat mulţumiţi de condiţiile oferite şi de cum a fost rezolvată situaţia, spunând că au fost avertizaţi, joi, la urcarea cu telecabina, că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile este posibil să nu mai poată coborî. Alţii, însă, au fost nemulţumiţi, spunând că nu au fost avertizaţi despre riscuri.

„Vântul se înteţea din ce în ce mai rău, dar nu ne- au spus nimic până joi la ora 17.00. La ora 17.00 ne-au spus că nu se mai coboară şi să rămânem în cabane. Noi nu am venit decât să vizităm şi să coborâm înapoi, nu să stăm atât. Suntem şase persoane din Constanţă. Ne-au cazat. Am stat 6-7 inşi într-o cameră şi ne-au luat 50 de lei de persoană”, a declarat jurnaliştilor Paul Ganea, unul dintre turiştii rămaşi peste noapte la Bâlea Lac.

Turiştii au coborât cu telecabina vineri dimineaţă, prima coborâre având loc imediat după ora 7.00, iar de la Bâlea Cascadă oamenii au plecat cu maşinile personale.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Ineta scrie

    Buna ziua. Noi suntem 2 persoane care am coborat pe jos in acea seara. Pot sa va spun ca drumul a fost foarte bun si usor de strabatut.
    Nici noi nu am fost informati corect la urcare, spunandu-ne ca totul este ok si cabina va cobori toate persoane care urca sus in orarul stabilit pana la ora 18:00.
    Nu era problema de bani sa ramanem acolo dar trebuia sa ajungem la Sibiu in seara aceia pentru diferite motive.
    Cred ca o sa mai coboram pe jos cu alta ocazia pentru ca ne a placut foarte mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.