Oaspeţii Sibiului în 2011. Ce personalităţi ne-au vizitat oraşul anul trecut

204

sibiuSibiul a primit şi în 2011 vizita unui număr mare de delegaţii şi distinşi oaspeţi. Comunitatea ştiinţifică naţională şi europeană a fost bine reprezentată în Sibiu în 2011.

“Primăria Sibiu a primit cu plăcere vizita unor ambasadori, dar şi vizita delegaţiilor de politicieni, oameni de stat sau specialişti din diverse domenii. Ne bucurăm că oraşul nostru este apreciat de cei care ne vizitează” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Ambasadori în vizită la Sibiu

Patru ambasadori au vizitat Sibiul anul trecut. Excelenţa Sa Dr. Ernesto Pinto-Bazurco Rittler, Ambasadorul Republicii Peru care a lansat un volum de proză în Sibiu; Excelenţa Sa Marek Szczygieł, Ambasadorul Poloniei, discuţiile vizând  oportunităţi ale colaborării bilaterale în domeniile economiei, culturii, educaţiei şi a perspectivei relaţiilor româno-poloneze; Excelenţa Sa Pieter Andries Swanepoel, Ambasadorul Africii de Sud şi Excelenţa Sa, d-na Ula Väistö, Ambasadorul Finlandei la Bucureşti, discuţiile referindu-se la intensificarea relaţiilor între cele două părţi în domeniul culturii şi al turismului.

Reprezentanţii municipalităţii au primit de asemenea vizita d-lui Klaus Sturmfels, Consul Onorific al Republicii Polonia la Frankfurt.

Delegaţii de oameni politici şi de stat

În luna aprilie o delegaţie parlamentară din Zürich a vizitat Sibiul. O lună mai târziu reprezentanţii municipalităţii au primit vizita unei delegaţii conduse de dl. Hans Joachim Hasselmann, reprezentant al comunităţii din Vechta-Bremen. În luna iunie primarul Klaus Iohannis a primit vizita unei delegaţii din partea Fracţiunii Uniunii Social-Creştine din Parlamentul Bavariei. Delegaţia a fost condusă de preşedintele grupului de lucru, doamna Christa Matschl, printre membrii delegaţiei numărându-se şi fostul Prim-ministru al Bavariei, dr. Günther Beckstein. Parlamentarii bavarezi au fost însoţiţi de dr. Bernd Fabritius, Preşedintele Asociaţiei Saşilor Transilvăneni din Germania.

Municipalitatea a primit anul trecut şi vizita delegaţiei austriece formată din 20 de Consilieri Federali din Landul Kaernten precum şi vizita delegaţiei membrilor Societăţii Germane pentru Politică Externă cu care s-au purtat discuţii pe tema dezvoltării relaţiilor româno-germane.

În luna noiembrie primarul Klaus Iohannis a primit o delegaţie din partea Ministerului Bavarez al Agriculturii şi Pădurilor.

Contacte cu alte oraşe

Relaţiile cu oraşele înfrăţite cu Sibiul sau oraşe cu care Sibiul are relaţii strânse s-au consolidat şi în 2011. Delegaţii din Landshut, Takayama, Dinkelsbühl, Rennes, Deventer şi Marburg au fost primite la Primăria Sibiu, punându-se bazele sau continuându-se proiecte comune.

Vizite ale comunităţii ştiinţifice

Comunitatea ştiinţifică naţională şi europeană a fost bine reprezentată în Sibiu în 2011. Vă prezentăm o listă cu vizitele şi evenimentele care au implicat municipalitatea:

– Vizita unei delegaţii din Germania compusă din arhitecţi şi specialişti în dezvoltare urbanistică pe teme de prevenire a poluării fonice a mediului în Sibiu, priorităţi sub incidenţa Axei 2 a Uniunii Europene

– Deschiderea oficială a Congresului Naţional al Societăţii Române de Medicină cu tema “Medicina de Laborator la Interfaţă cu Clinica”.

– Întâlnire cu echipa proiectului Comenius – Elements of Science cu reprezentanţi ai unor şcoli din Spania, Franţa, Italia, Scoţia, Slovenia, Slovacia şi România.

– Deschiderea oficială a Sesiunii Naţionale de Rapoarte Arheologice în Sala Atrium a Primăriei.

– Vizita unei delegaţii din partea JCI – Junior Chamber International – Federaţia Mondială a Tinerilor Întreprinzători cu prezentarea proiectelor antreprenoriale şi sociale, inclusiv crearea şi consolidarea proiectului “Acţionăm Responsabil – Reţeaua socială RSC”.

– Întâlnirea găzduită de Primăria Sibiu cu prilejul desfăşurării Conferinţei Internaţionale de Meteori, printre invitaţi numărându-se reprezentanţi ai NASA, IMO, SARM şi ai Agenţiei Spaţiale Române.

– Găzduirea în Primăria Sibiu a celei de-a 23-a Conferinţă Anuală CIDOC- ICOM 2011.

– Vizita unui grup de 60 de profesori din 33 de universităţi reprezentând 17 ţări care au participat la Colocviul Internaţional de Lingvistică organizat de Universitatea Lucian Blaga Sibiu şi Academia Evanghelică.

Participarea municipalităţii la Colocviul Comisiei Internaţionale pentru Istoria Oraşelor.

– Primirea conducerii Camerei Meşteşugarilor din Oberpfalz-Niederbayern.

– Întâlnire cu reprezentantul francez al fimei SNR Rulmenţi.

– Întâlnire cu membrii Fundaţiei Friedrich Ebert, grup condus de Cristian Chiscop. Discuţiile au vizat probleme de actualitate socială, politică şi culturală.

– Vizita grupului economic german YPO “Young Presidents Organization”, conduşi de dna Gudrun Baumann, prezenţi la Sibiu în cadrul unei Conferinţe pe teme de Istorie, Cultură şi Politică.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.