fbpx

Academia de Advocacy continuă formarea viitorilor lobbyişti la Sibiu

230

continentalAcademia de Advocacy lansează joi, 12 ianuarie 2012, la ora 11:00 programul de formare profesională în lobby şi advocacy din cadrul proiectului „Partener Activ şi Implicat”. Evenimentul se va desfăşura în sala de conferinţă Paris Eiffel a hotelului Continental Forum Sibiu, Piaţa Unirii, nr 10, Sibiu.

Evenimentul marchează deschiderea înscrierilor la programul de formare în lobby şi advocacy pentru a doua generaţie de viitori lobbyişti din regiunea Centru, oferind ocazia participanţilor la eveniment de a pune întrebări experţilor din proiect. Cursurile sunt certificate UECNCFPA şi au ca grup ţintă reprezentanţi de sindicate, patronate, camere de comert, asociaţii de IMM-uri, organizaţii neguvernamentale şi asociaţii de jurnalişti din regiunea Centru.

La evenimentul din 12 ianuarie sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai grupurilor ţintă din cadrul proiectului şi membri din presă din regiune. În cadrul evenimentului, participanţii vor avea ocazia să afle de la Radu Nicosevici, team leader al proiectului detalii privind condiţiile de înscriere şi calendarul programului de formare din regiune. Mai mult decât atât, participanţii la eveniment vor putea să înţeleagă impactul programului Partener activ şi implicat, prin prezentarea poveştilor de succes ale absolvenţilor acestor cursuri din Sibiu şi din toata ţara, care au implementat activităţi de advocacy, intrând în contact direct cu decidenţii politici.

Programul de formare din cadrul proiectului se adresează membrilor societăţii civile şi partenerilor sociali din regiunea Centru şi prevede două săptămâni de curs despărţite de două perioade de aplicaţii practice de 8, respectiv 10 săptămâni..Cursurile sunt certificate UECNCFPA, prima săptămână certificată în “Dialog social şi advocacy”, iar cea de-a doua ca “Specialist în activitatea de lobby”.

Cursurile s-au derulat până acum în toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, pentru prima generaţie de cursanţi. Începând cu luna ianuarie, Academia de Advocacy, va reîncepe o serie de astfel de cursuri pentru a doua generaţie de câte 50 de cursanţi în fiecare dintre cele 8 regiuni de dezvoltare ale României.

Proiectul Partener Activ şi Implicat îşi propune ca, pe parcursul a trei ani, să pregătească în tehnici de lobby şi advocacy 800 de reprezentanţi ai grupurilor legitime de interese – oameni de afaceri, sindicalişti, jurnalişti, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale. Aceştia vor ajunge să stăpânească tehnici şi mecanisme profesionale de intervenţie în dialogul social şi vor cunoaşte modalităţile legale de acces şi participare în procesul de luare a deciziei publice. Astfel, vor putea susţine argumentat poziţia celor pe care îi reprezintă în negocierile cu reprezentanţii decidenţilor politici.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.