FOTO Stilista Adina Buzatu a luat lecții de modelat sticlă de la sibianul Ioan Tămâian sub privirile deputatului Cazan

0 148
buzatu
Foto: Libertatea

Adina Buzatu a ales să întâmpine Noul An la Sibiu, un oraș care o fascinează și de care se simte foarte legată sufletește. Profitând de ospitalitatea și cunoștințele despre zona ale bunului ei prieten, deputatul Mircea Cazan, stilista nu s-a limitat la bucuria de a colinda prin vechea cetate a Hermannstadt-ului, ci a vizitat și o mulțime de alte locuri fabuloase din județ.

În drumul ei a ajuns și la Selimbar, localitate în care își are atelierul unul dintre cei mai faimoși artiști sticlari din România, Ion Tamaian. Pentru că l-a prins la lucru, Adina a fost invitată de acesta să învețe o parte din complicata tehnică de fabricare manuală a sticlei.
„Este uluitor să vezi cum o bucată neregulată este topită la o temperatură de peste 1.200 de grade Celsius  și apoi prinde forme atât de frumoase, însă trebuie să mărturisesc că tehnica este una foarte dificilă, rezervată exclusiv profesioniștilor. Procedeul este istovitor și riscant, date fiind temperaturile uriașe la care se lucrează. Orice mișcare greșită poate avea consecințe îngrozitoare. Mă bucur însă că am avut ocazia să particip, fie și din postura de amator, la o etapă din acest complicat, dar minunat meșteșug de confecționare a obiectelor din sticlă”, ne-a declarat Adina Buzatu.
Ion Tamaian este președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din Sibiu, el fiind foarte apreciat în mod special peste hotare unde creațiile sale s-au vândut chiar și cu 35.000 de dolari. Tamaian este faimos și pentru globurile sale cu foiță de argint și aur, achiziționate inclusiv pentru decorarea Casei Albe. Sursa: libertatea.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...