Mijlocaşul Romulus Miclea, împrumutat până în vară la Voinţa Sibiu

167

CSU Voința și-a completat lotul cu mijlocașul Romulus Miclea. Acesta a venit sub formă de împrumut, până în vară, de la gruparea medieșeană, dar ar putea continua și în sezonul viitor la echipa sibiană. După Ciprian Străuț, Romulus Miclea este cel de-al doilea jucător transferat de CSU Voința în această pauză competițională.

Mijlocașul în vârstă de 31 de ani este fratele ”secundului” lui Alex Pelici, Darius Miclea. El a fost împrumutat de la Gaz metan Mediaș până în vară, dar ar putea continua și în sezonul vitor la CSU Voința.

Romulus Miclea susține că a ales să vină la Sibiu în primul rând pentru că, în tur, a evoluat doar în două meciuri în tricoul Gazului metan. Fotbalistul speră ca, prin experiența sa, acumulată în cele peste 150 de meciuri susținute în primul eșalon din România, să contribuie la îndeplinirea obiectivului de către noua sa echipă, rămânerea în Liga I. ”Am ajuns la un acord cu domnul Cristi Pustai pentru a putea veni la Sibiu. La vârsta pe care o am, important este să joc. A contat, în primul rând, faptul că, în tur, am jucat destul de puțin la Gaz metan. Apoi, mi-am dorit să fiu alături de fratele meu, Darius, și de antrenorul Alex Pelici, care este un om deosebit. Nu am mai jucat sub comanda lui, dar îl cunosc bine de la fratele meu. Sunt împrumutat la CSU Voința până în vară, dar aș putea continua la Sibiu și în ediția viitoare de campionat. Să dea Dumnezeu să fie bine! În cele peste 150 de meciuri de Liga I am acumulat o oarecare experiență și sper să contribui din plin la salvarea de la retrogradare a acestei echipe”, a afirmat Romulus Miclea.

Romulus Miclea poate fi folosit mijlocaș de bandă. ”Sunt dreptaci, dar pot să joc foarte bine și în banda stângă, pentru că îmi permite să intru mai bine cu mingea la picior, în zonă centrală”, explică jucătorul.

La rândul său, antrenorul Alex Pelici crede că Romulus Miclea va contribui din plin, prin experiența sa, la îndeplinirea obiectivului, rămânerea în Liga I. ”Cred că este un jucător care nu mai are nevoie de prezentare. Un jucător cu experiență, care se pliază pe ceea ce înseamnă Voința Sibiu din punct de vedere al caracterului. Sper să se integreze destul de repede”, a declarat Pelici.

Născut pe data de 20 aprilie 1980, la Tg. Mureș, Romulus Miclea a început fotbalul la echipa locală ASA (1998-2001). După această perioadă, pentru un sezon a îmbrăcat tricoul grupării FCM Reșița, apoi s-a transferat la Universitatea Craiova (2002-2004), iar din 2004 a jucat 6 sezoane la Politehnica Iași, de unde a plecat apoi la Gaz metan Mediaș. În cele 9 sezoane de Liga I, mijlocașul a jucat în 178 de meciuri, înscriind de 26 de ori.

În altă ordine de idei, în aceste zile antrenorul Alexandru Pelici testează doi jucători de peste hotare. Este vorba de doi atacanți, sârbul Branko Seslija (24 ani), ultima dată la FK Slavia Sarajevo, și Ferhat Ören (23 ani), un jucător ce a evoluat în ligile inferioare din Germania. O decizie în privința acestora va fi luată de către cei din staff-ul tehnic al Voinței până sâmbătă, 14 ianuarie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)