fbpx

Primăria vrea să monteze parcometre în tot Sibiul. Riveranii nu vor mai avea parcare gratis

1 193

parcometrePrimarul Sibiului, Klaus Iohannis, spune că în oraş vor fi montate cel mai probabil de anul viitor parcometre ce vor lua locul tichetelor de parcare folosite în prezent.

Iohannis a explicat faptul că actualele automate de tichete de parcare sunt un pic vechi şi din acest motiv tichetele ar trebui să se procure mai bine de la chioşcurile la care se vând. „Noi nu dorim să înlocuim aceste aparate pentru că intenţionăm să înlocuim tot sistemul actual. Pe viitor vom avea parcometre moderne şi multe. Din 2013 avem în plan să introducem acest sistem în funcţiune”, a spus Iohannis.

Parcometrele vor fi montate pentru început în zona centrală a Sibiului. Iohannis a pus gând rău riveranilor, care pe viitor nu vor mai putea parca gratis maşina pe locurile de parcare decât pe timp de noapte. „Vom începe din zona centrală, unde cererea pentru locuri de parcare este foarte mare. Din păcate am constat că oricâte parcări am amenaja, ele sunt folosite de cei care locuiesc acolo. În loc să bage maşinile în curţi sau în garaje, riveranii preferă să le lase în parcare. Normal că şi riveranii au dreptul să le folosească, dar nu mi se pare corect să le parcheze acolo pentru o perioadă nedefinită. De aceea vom introduce un sistem de taxare care taxează parcarea pe timp de zi şi lasă parcarea liberă pe timp de noapte. Deci riveranii îşi pot parca liniştiţi maşina, noaptea, iar dacă vor şi ziua vor trebui să plătească”, a mai spus Iohannis.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.