Iohannis: Am aflat de la preşedintele ţării că noi toţi am creat SMURD-ul. Interesantă opinie

143

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a afirmat, joi, că, din discuţiile purtate “mai ascuţit decât ar fi fost bine” pe tema noii legi a sănătăţii, nu a tras concluzia că ar vrea cineva desfiinţarea SMURD, dar a apreciat ca “interesantă” declaraţia şefului statului privind înfiinţarea acestui serviciu.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre discuţiile din ultimele zile referitoare la o eventuală desfiinţare a SMURD.

“Nu sunt specialist în domeniu, dar sper ca cei care construiesc noua legislaţie să aibă în vedere că, în afară de cei care înfiinţează, organizează, exploatează, câştigă sau nu din această activitate, există şi bietul bolnav şi sper să se aibă un pic în vedere şi omul care plăteşte, până la urmă, tot circul şi care vrea să beneficieze de nişte servicii decente”, a declarat Iohannis.

El a afirmat că a urmărit discuţiile purtate pe această temă în ultimele zile şi nu a tras concluzia că s-ar dori desfiinţarea SMURD.

“Am urmărit câteva buletine de ştiri în care tonul discuţiilor a fost mai ascuţit decât ar fi fost bine pentru acest sistem, dar nu am tras concluzia că cineva ar vrea să desfiinţeze SMURD-ul. În schimb, am aflat de la preşedintele ţării că noi toţi am creat SMURD-ul. Iarăşi, interesantă opinie”, a opinat primarul Sibiului.

Întrebat ce părere are despre demisia lui Raed Arafat din funcţia de subsecretar de stat, Iohannis a declarat că a fost o decizie logică.

“Având în vedere că a fost pe o poziţie de demnitar public şi a fost în dezacord cu Guvernul din care făcea parte, e logică demisia”, a susţinut Iohannis.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că SMURD nu a fost creat de un om, statul făcând eforturi uriaşe pentru acest sistem, şeful statului menţionând că abordarea din ultimele zile i se pare “deplasată”.

“SMURD nu a fost creat de un om. Statul român a făcut efoturi uriaşe pentru dotarea SMURD şi a Ambulanţei”, a spus Băsescu.

El a adăugat că acest sistem a fost creat “cu banii românilor”, care au fost plătiţi sau urmează să fie plătiţi.

Băsescu a mai spus că “nu a venit niciun personaj din ţara asta cu banii în buzunar”, sistemul fiind creat de statul român.

Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu. sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.