Ora de Sibiu
Știri in direct

Viitori lobbyiști din regiunea Centru se formează la Sibiu

87

Academia de Advocacy a lansat joi, 12 ianuarie, înscrierile pentru cursurile în lobby şi advocacy din regiunea Centru din cadrul proiectului Partener activ şi implicat. Evenimentul a reunit atât jurnalişti, cât şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai sindicatelor, ai patronatelor şi ai organizaţiilor neguvernamentale din regiune.

Cursurile pentru regiunea Centru se vor desfăşura la Sibiu cu începere din 13 februarie şi vor avea ca grup ţintă reprezentanţi ai partenerilor sociali şi ai societăţii civile. Cursurile oferite de Academia de Advocacy, se desfășoară pentru a doua oară în regiunea Centru, prima generație de 50 de cursanți benefiicind deja de cursuri începând cu mai 2011, la Târgu Mureș.

”Sibiul este un oraș care s-a dovedit pe parcusul timpului un oraș cu o societatea civilă puternic conturată și lideri marcanți, capabili să-și asume promovarea intereselor comunității pe care o reprezintă într-un mod eficient și profesionist. Consider că în acest context, având în spate și experiența primei generații de lobbyiști din regiunea Centru, proiectul nostru oferă participanților la cursuri șansa de a se transforma din simplii participanţi la viaţa comunităţii în motoare ale schimbării”, a declarat Radu Nicosevici, team leaderul proiectului și președintele Academiei de Advocacy.

Programul Partener Activ şi Implicat va pregăti 800 de experţi în lobby şi advocacy din rândul reprezentanţilor patronatelor, sindicatelor, ONG-urilor, camerelor de comerţ şi asociaţiilor de IMM-uri din toată ţara, câte 100 în fiecare regiune de dezvoltare. Participanţii vor parcurge un program de formare compus din două cicluri. Primul ciclu constă într-o sesiune de training de 5 zile, urmată de 8 săptămâni de aplicaţii practice în propria organizaţie, cu asistenţă din partea specialiştilor din proiect. La finalul ciclului, participanţii vor fi evaluaţi şi vor primi recunoaştere naţională a competenţelor prin certificat UECNCFPA. Ciclul al doilea constă într-o sesiune de training de 5 zile, urmată de o 10 săptămâni de aplicații practice, care se va finaliza cu un examen şi o evaluare de competenţe pentru diploma de Specialist în activitatea de lobby. Cursurile se vor derula succesiv în cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, pentru câte două generaţii de cursanţi, în intervalul martie 2011 – decembrie 2012. În prezent, Academia de Advocacy a finalizat prima săptămână de cursuri în toate regiunile de dezvoltare ale României totalizând aproximativ 400 de participanți: membrii ai asociațiilor de jurnaliști, membrii de sindicat, patronat, camere de comerț, asociații de IMM și ONG-uri, iar de la începutul anului 2012, va reîncepe o serie de cursuri pentru încă 50 de participanți din fiecare regiune de dezvoltare.

Cursul de la Sibiu începe în 13 februarie 2012, pentru două clase a câte 25 de participanţi. Candidaţii trebuie să aibă studii universitare finalizate, abilităţi de lucru cu calculatorul şi să facă dovada apartenenţei la grupurile ţintă ale proiectului.

Formularul de înscriere se poate accesa la www.implicat.info. Data limită pentru depunerea înscrierilor este 30 ianuarie. Detalii privind condiţiile de participare şi înscrieri pot fi obţinute de la Iulia Ţuţuianu, mobil: 0722256179, e-mail: inscriere@advocacy.ro.

 

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...