CJ Mureş este acuzat că subminează activitatea aeroportului din Sibiu

1 168

aeroport sibiu webAlocarile de fonduri de la bugetul Consiliului Judetean Mures catre activitatea aeroportului Transilvania din Targu Mures va ajunge in atentia Comisiei Europene si a Consiliului Concurentei, conform finanţiştii.ro.

Asta dupa ce Consiliul Judetean (CJ) Cluj acuza Consiliul Judetean (CJ) Mures de concurenta neloiala in ceea ce priveste finantarea Aeroportului Targu-Mures care submineaza activitatea aeroporturilor din Cluj si Sibiu.

Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, a declarat, marti, ca Aeroportul Targu Mures este subventionat de CJ Mures.
„CJ Mures subventioneaza si aloca direct bani pentru activitatea Aeroportului Transilvania Targu-Mures si face concurenta neloiala celorlalte aeroporturi din regiune. Acest lucru contravine legislatiei europene si romanesti. Exista hotarari ale CJ Mures de alocare de fonduri pentru activitatea aeroportului care vor fi atacate in contencios administrativ.

Este concurenta neloiala pentru ca in urma alocarilor de fonduri de la CJ, aeroportul din Targu-Mures poate practica tarife aproape de zero si atrage companii aeriene, astfel incat elimina concurenta din celelalte aeroporturi ale regiunii, cum sunt cele din Cluj-Napoca si Sibiu”, a precizat Alin Tise.

El a adaugat ca forul pe care il conduce, Aeroportul International Cluj-Napoca si sindicatele din aeroport vor sesiza Comisia Europeana, Consiliul Concurentei si Ministerul Transporturilor despre alocarile de fonduri de la CJ Mures pentru Aeroportul Targu-Mures.

Sursa: finanţiştii.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. x scrie

    hai sa terminam cu prostiile…ce ne tine sa nu subminam si noi activitatea lor…astea s mizerii

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.