fbpx

Iohannis despre proteste: “Îi înţeleg pe sibienii care protestează şi simpatizez cu ei”

0 170

iohannis 3Primarul municipiului Sibiu a declarat joi că este solidar cu acţiunile de protest din ultimele şase zile avute loc în oraş. Klaus Iohannis crede că singura soluţie de ieşire din criză este organizarea de alegeri anticipate.

Iohannis nu şi-a ascuns deloc simpatia faţă de acţiunile de protest avute loc în Sibiu. „Îi înţeleg pe sibienii care protestează şi simpatizez cu aceştia. De aceea am şi aprobat aşa de repede cererea depusă pentru autorizarea de mitinguri în oraş. Cred că oamenii sunt nemulţumiţi pe bună dreptate având în vedere tăierile de salarii şi politicile care au dus la o contracţie a economiei din ţara noastră. Nu ştiu dacă aceste acţiuni de protest vor avea rezultatul scontat. Deocamdată cei vizaţi nu au dat nici un semn că ar fi impresionaţi de aceste proteste ale populaţiei”, a spus joi primarul Sibiului.

Este pentru alegeri anticipate

Iohannis a fost clar şi precis în momentul în care a fost chestionat în privinţa unei soluţii potrivite pentru ieşirea din situaţia actuală. „Sincer în momentul de faţă şi contextul actual în care se află ţara, nu cred nici într-un guvern de tehnocraţi, nici în unul de uniune naţională sau neutru. Cred că organizarea de alegeri anticipate ar rezolva problema pentru toată lumea. Eu văd acest lucru ca unică soluţie în momentul de faţă”, a punctat Iohannis.

Incidentul cu ghiveciul: „Regretabil”

Primarul a calificat a regretabil incidentul avut loc la unul din mitingurile avute loc zilele trecute, atunci când un angajat de la Muzeul Brukenthal, participant la protese a fost lovit în cap cu un ghiveci. Iohannis a cerut poliţiei să îşi facă datoria şi să îl prindă pe vinovat. „Nu ştiu dacă a fost vorba de teribilism sau o acţiune de rea credinţă”, a mai spus Iohannis.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.