taxeDirecţia Fiscală şi Serviciul Asistenţă Socială din subordinea Consiliului Local Sibiu parcurg în prezent procedurile de verificare a situaţiei debitelor către bugetul local în cazul persoanelor beneficiare de ajutoare sociale.

La sfârşitul anului trecut Guvernul a modificat legea care reglementează acordarea ajutoarelor sociale prin OUG 124/2011 şi a introdus obligativitatea  ca persoanele care beneficiază de acest tip de sprijin să îşi achite până la termenul limită taxele şi impozitele locale. Persoanele care nu se conformează acestei prevederi impuse de Executiv riscă suspendarea ajutorului social pe o perioadă de 5 luni.

“Ne-am văzut nevoiţi să facem aceste verificări şi prin aceasta îi anunţăm pe cei în cauză cu privire la această nouă reglementare” a precizat primarul Klaus Iohannis.

Această nouă prevedere se aplică persoanelor beneficiare de venit minim (119 titulari), cele beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei (356 de familii) şi mamele care primesc indemnizaţie pentru creşterea copilului (2.268 persoane). Direcţia Fiscală va verifica câte dintre aceste persoane au datorii la bugetul local, iar cei care sunt restanţieri sunt rugaţi să achite aceste sume până la data de 31 ianuarie pentru a nu risca suspendarea dreptului.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns