masini1

masini1Printr-o nouă modificare a Codului Fiscal efectuată de Guvern prin intermediul OUG 125/decembrie 2011, administraţiile locale au posibilitatea creşterii impozitului pentru autovehiculele mai mari de 12 tone. Conducerea Primăriei Sibiu însă a decis că nu va mări această taxă.

“Guvernul a modificat încă o dată Codul Fiscal prevăzând posibilitatea creşterii taxei pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 12 tone cu până la 20%. Am decis însă să propun Consiliului Local în şedinţa din această lună să nu mărim această taxă pentru că majoritatea acestor vehicule sunt în proprietatea firmelor care şi aşa sunt afectate de situaţia economică” a declarat primarul Klaus Iohannis.
În prezent Direcţia Fiscală are în evidenţele sale 2.008 autovehicule cu greutatea mai mare de 12 tone aflate în proprietatea persoanelor juridice şi 43 astfel de vehicule aparţinând persoanelor fizice.
În anul 2011 municipalitatea a încasat suma de 1.633.230 lei. O parte din această sumă – 40% – este virată în bugetul Consiliului Judeţean, aşa cum prevede legea, restul fiind venituri proprii ale bugetului local.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns