invitatie vernisaj

invitatie vernisajContinuând îndelungata sa activitate de promovare a culturii şi artei chineze la Sibiu, Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” găzduieşte în perioada ianuarie – februarie această inedită expoziţie, itinerată la Sibiu de către Ambasada R.P. Chineze la Bucureşti prin intermediul Asociaţiei de prietenie româno-chineze şi al Institutului Confucius din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Expoziţia cuprinde peste 100 de piese, prezentând publicului arta realizării evantaielor şi umbrelelor de Hangzhou, o componentă importantă a culturii tradiţionale chineze, precum şi aproximativ 40 de broderii din mătase. Diversitatea materialelor şi a tehnicilor de realizare oferă  exponatelor un farmec artistic deosebit. Dincolo de utilitatea unor astfel de obiecte, acestea conferă persoanei care le poartă un plus de eleganţă şi rafinament.
Prin această expoziţie, ne propunem familiarizarea publicului vizitator cu piese care au o tradiţie milenară, combinând cu succes latura funcţională cu cea estetică.
Ca acţiuni aferente acestei manifestări, organizatorii pregătesc o conferinţă, o gală de  film, precum şi un  program de educaţie muzeală, cu caracter interactiv, orientat spre publicul şcolar, ce va cuprinde ateliere practice, completând activităţile ştiinţifice şi artistice.
Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 25 ianuarie, la ora 13.00, la Casa Artelor din Piaţa Mică, nr. 21, Sibiu, expoziţia fiind deschisă publicului până la începutul lunii martie 2012, de marţi până duminică, între orele 9.00 – 17.00. In cadrul vernisajului va veti putea bucura de prezenta unui grup de tineri muzicieni, elevi ai Liceului de Arta din Deva care vor interpreta muzica chinezeasca.

De asemenea, o data cu reluarea activitatii scolare, Muzeul ASTRA va invita sa participati la programul de Educatie muzeala, pregatind in acest sens numeroase proiecte care se adreseaza elevilor de toate varstele. Pentru inscriere, va rugam sa contactati Serviciul de Marketing si Educatie muzeala.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu