proteste111

proteste111Circa 800 de persoane au pornit, sâmbătă seară, într-un marş pe străzile municipiului Sibiu, scandând lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, iar manifestanţii au purtat un carton pe care au lipit produsele din “meniul românilor”, respectiv cartofi, pâine, slănină şi gheare de pui, anunță Mediafax.

Pe pancarta respectivă scrie “Asta e mâncarea noastră, dar va fi demisia voastră”.

Protestul s-a încheiat după ce manifestanţii au cerut, printre altele, demisia ministrului sibian Ion Ariton, în faţa sediului PDL.

Protestatarii au plecat din Piaţa Mare pe un traseu stabilit de jandarmi şi au mărşuluit prin oraş, cerând demisia Guvernului, a preşedintelui Traian Băsescu, salarii, pensii şi alocaţii mai mari, dar şi locuri de muncă pentru tineri.

În faţa sediului PDL Sibiu, un grup de protestatari a cerut demisia ministrului Economiei, Ion Ariton, preşedintele filialei democrat-liberale din judeţ.

Pe Bulevardul Mihai Viteazu, protestatarii s-au oprit, ca în fiecare seară, în faţa blocului unde a fost rănit, la începutul săptămânii, unul dintre manifestanţi, fiindu-i aruncat în cap un ghiveci cu flori. Manifestanţii au huiduit, au cerut identificarea autorului şi au scandat numele protestatarului rănit.

Potrivit medicilor, starea bărbatului care a fost operat la cap, în urma incidentului, este bună.

Apoi, protestatarii au revenit în Piaţa Mare din Sibiu, în jurul orei 20.45, iar un sfert de oră mai târziu s-au împrăştiat, acţiunea încheindu-se fără incidente.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

2 Commentarii

Comentariu

  1. Foarte multi oameni de buna credinta se intreaba ce naiba se intimpla?! Atit in strada, cit si in culisele politicii, in presa sau la Cotroceni?! S-o luam pe rind! E clar ca varianta USL+PC nu are niciun viitor, nu are zvic, nu are solutii si nici planuri serioase, deci nu are sanse sa ajunga la guvernare. O stie si Ion Iliescu dar si altii mai din umbra iar teama lor e ca mai sint doar citeva luni pina la alegeri. S-o luam pe bucati. Arafat este omul liberalilor, instalat ministru secretar de stat pe vremea lui Nicolaescu, in 2007, cind de fapt nenea Raed conducea ministerul. Ba chiar si pe vremea lui Cseke Attila, tot Arafat tragea sforile, o stiu de la sursa. Da, liberalii au fost puternic implicati. Atit in Bucuresti, prin lideri de rangul 2-3, cit si in orase unde liberalii sint puternici. Cancescu este presedinte CJ la Brasov, la Iasi este Fenechiu cu o organizatie tare si bani multi, la Sibiu este prietenul Klauss Johannis, la Timisoara, mai tineti minte, Ciuhandru a ramas tot prieten. cred ca Iliescu, pe la spatele lui Ponta, a batut palma cu Felix, exaltatul Crin, niste parlamentari UDMR pe care i-a contactat Gioni Popescu, Ponta joaca la doua capete, el fiind insa singurul care s-a delimitat de violentele stradale. De ce nu e mai agresiv procurorul?! final, cum explicam oare manipularea ieftina a mii de romani de buna credinta din strada, dar si a sute de mii de romani, poate milioane, manipulati si ei dar care nu au iesit, inca, in strada?! Ei bine, autorii manipularii au fost experti si au avut timp sa pregateasca operatiunea.