marius postolache1

marius postolache1Marius Postolache şi-a reziliat contractul cu Delta Tulcea, în urmă cu o săptămână, reuşind în timp record să îşi găsească o nouă echipă. Postolache și-a criticat șefii de la fosta lui echipă și spune că este impresionat de ceea ce a găsit la Voința Sibiu, conform liga2.ro.

După câteva zile, mijlocaşul a semnat pentru formaţia de primă ligă Voinţa Sibiu şi la debut, în partida amicală disputată ieri cu FC Cisnădie, scor 2-0, a contribuit la golul înscris de Zăgrean cu pasa decisivă.

Postolache nu a uitat însă perioada petrecută la Delta şi vorbeşte deschis depre problemele pe care le-a întâmpinat, în special din partea conducerii tulcene. El consideră că formaţia pregătită de Cristi Dulca nu poate promova la finalul sezonului pentru că, la nivel local, nu se doreşte cu adevărat realizarea acestei performanţe.

Până acum ai strâns foarte multe prezenţe în Liga 2. Cum ţi s-a părut competiţia din tur faţă de anii precedenţi?
Nu ştiu dacă 200 sunt multe, dar am observat că, de la an la an, fotbalul a început să se joace mai mult prin spatele birourilor şi mă refer la echipele care îşi doresc promovarea cu orice preţ şi, din greşeală în greşeală, acele echipe mereu sunt favorizate şi culmea chiar reuşesc în dauna celor care pot şi vor să facă ceva. Păcat!

Ce s-a întâmplat cu Delta în ultimele cinci etape, în care nu a reuşit să adune decât patru puncte?
Rezervele nu s-au ridicat la valoarea titularilor, pentru că în ultimele şapte meciuri am avut o mulţime de jucători accidentaţi care, din păcate, au avut nevoie şi de intervenţii chirurgicale, gen Tobă, Scarlat, Dănuţ Munteanu. Cu atât de multe improvizaţii au venit şi rezultatele pe măsură.

În tur, ai fost unul dintre jucăorii de bază ai tulcenilor. Crezi că Delta are forţa să promoveze la finalul sezonului? Va reuşi antrenorul Cristi Dulca să repete performanţa din returul campionatului trecut, când echipa a avut un parcurs aproape impecabil?
Nu vreau să pun degetul pe rană, dar când au avut acele meciuri fără înfrângere de fapt câştigaseră cu echipele deja retrogradate şi până să fie luaţi în serios de celelalte competitoare se sfârşise returul. Nu vor reuşi să promoveze pentru că sunt prea puţini cei care doresc cu adevărat performanţă, şi aici mă refer în principal la Cristi Dulca şi la cei câţiva jucători aduşi de el. Restul sunt împotrivă, au acea mentalitate „de la ţară”: dacă o să promovăm o să vină alţii şi atunci eu voi fi dat afară. Nu mai bine terminăm pe locul 3?

Schimbările din lotul tulcenilor, din această pauză competiţională, nu crezi că vor avea un efect benefic asupra evoluţiei echipei?
Ce schimbări? Că au venit doi jucători? Cei care nu merită să joace vor fi titulari şi pentru că antrenorul nu poate să aducă ceea ce îşi doreşte pentru că alţii din conducere cred că se pricep mai bine şi mai mult la fotbal decât dânsul. Concurenţa la Delta Tulcea este doar pe postul de fundaş central şi îi doresc lui Marian Scarlat să îşi revină cât mai repede pe teren pentru că e cel mai bun, cel puţin a dovedit-o, însă doar la antrenamente, din păcate.

După tine care sunt punctele forte ale Deltei în lupta pentru promovare? Dar cele slabe?
Pot spune că punctul forte al echipei este nebunia jucătorilor de a crede în ei, de a se sacrifica pentru a-şi atinge ţelul: promovarea. Punctul slab, bineînţeles, conducerea pentru că cei care sunt în fruntea clubului se află într-un loc nepotrivit, la momentul neprotivit. Să nu fiu înţeles greşit, dar când vrei să îţi construieşti o casă ACUM, nu te ajută de loc promisiunile că vei primi materialele de construcţii peste câteva luni.

Totuşi, din câte am înţeles, te-ai despărţit de Delta în condiţii amiabile?
Nu mi se pare nimic amiabil în faptul că nu am primit banii de aproape trei luni, la care se adaugă nişte prime şi că n-aş fi reuşit să plec dacă nu lăsam de la mine. Nu am nimic cu nimeni, doar că am dorit să dau un răspuns anumitor persoane.

Marius, ai plecat de la Delta Tulcea , locul trei în Liga 2 şi ai semnat cu Voinţa Sibiu, locul 14 în Liga 1, formaţii cu obiective diametral opuse. Ce te-a determitat să faci acest pas? Nu puteai să alegi o echipă mai „liniştită”?
Nu mă aşteptam să ajung tocmai la Sibiu, însă mulţumită strâmbelor băgate de prietenii mei pescari de la Tulcea , au căzut variantele Braşov sau Târgu Mureş. O echipă mai „liniştită”era Sportul Studenţesc, din toate punctele de vedere, însă, privind partea plină a paharului, am rămas profund impresionat de ce am găsit la Sibiu. De la implicarea preşedintelui până la femeia de serviciu care în fiecare zi îmi face cu ochiul :-))) O atmosferă care d-abia acum realizez că aşa ar trebui să fie la fotbal. Un antrenor care delimitează foarte clar munca de distracţie şi nu în ultimul rând bunătatea oamenilor din acest oraş. Se vede că Voinţa noastră este de fapt şi Voinţa lor. Pentru cei de la Tulcea s-ar traduce: nu contează cine joacă sau cu cine jucăm, trebuie să câştigăm. Aceasta este o mentalitate „de oraş”. Indiferent la ce echipă eşti nu contează obiectivul, de fapt atitudinea şi încrederea în forţele proprii sunt cele care iţi spun dacă eşti puternic sau nu.

În retur, vei fi adversar cu mulţi dintre foştii tăi colegi de la Sportul Studenţesc, formaţie aflată în luptă directă cu Voinţa Sibiu pentru evitarea retrogradării. Cum vezi acest duel?
Pentru mine cred că va fi un meci ca oricare altul, pentru că am jucat atâta timp alături de ei şi nu am vreun motiv să fiu neliniştit, iar la meciul din tur Voinţa a pierdut totuşi două puncte, ceea ce arată cine va fi favorita la meciul de la Sibiu. Îmi doresc doar să fiu sănătos şi voi încerca să ajut cât mai mult echipa. Nu am venit să iau locul nimănui, iar sezonul viitor mi-ar face mare plăcere să joc împotriva celor de la Sportul Studenţesc şi Poli Timişoara, tot în Liga 1.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns