fbpx
Ora de Sibiu
Știri in direct

FOTO A fost sfinţită cea de-a şasea Biserică de Gheaţă de la Bâlea Lac

192

Sâmbătă, 21 ianuarie, la Bâlea Lac, s-a desfăşurat ceremonia de sfinţire a celei de-a şasea Biserici de Gheaţă. Frumosul obiectiv, unicul de acest fel din această parte a Europei, este ridicat în imediata apropiere a Hotelului de Gheaţă şi a “satelitului” acestuia, complexul de formă moleculară format din trei camere tip „iglu”, unite printr-un hol central cu aceeaşi formă.

Lucrările de construcţie la noua Biserică de Gheaţă au durat aproape trei săptămâni. Slujba de sfinţire a Bisericii de Gheaţă a fost oficiată de preoţii ortodocşi Ioan Chidu (Parohia Avrig 3), Mihaiu Resiga (preot pensionar- Avrig), Ovidiu Stroe (Parohia Avrig 1), pr. Ştefan Ioan Crişan şi cântăreţii Dan Santinel şi Liviu Ursu (Biserica Greco-Catolică, Parohia Bradu), Protopopul evanghelic Dietrich Galter, Michael Ştefan Reger (Biserica Evanghelică, Parohia Cârţa) şi Oscar Raicea (Biserica Romano-Catolică “Sfânta Treime” Sibiu). Numărul preoţilor prezenţi la festivitate a fost similar cu cel înregistrat anul trecut la acelaşi eveniment, o parte dintre slujitorii bisericilor fiind deja participanţi tradiţionali la sfinţire.
De la eveniment nu au lipsit nici turiştii, ce au umplut la capacitate maximă lăcaşul, chiar dacă afară condiţiile meteorologice au fost destul de grele (strat de zăpadă foarte consistent şi vânt puternic).
Slujba de sfinţire a Bisericii de Gheaţă a fost compusă din câteva părţi distincte, reprezentanţii cultelor prezenţi oficiind, pe rând, serviciul religios potrivit şi permis de rânduielile şi canoanele fiecărei biserici. Slujba a fost deschisă de reprezentanţii Bisericii Romano- Catolice, după care au oficiat preoţii bisericilor Evanghelice, Ortodoxe şi Greco- Catolice. Cea mai mare parte a slujbelor au fost rostite în limba română, dar au existat şi pasaje sau rugăciuni spuse în limbile germană şi maghiară.
La final, o parte dintre preoţii prezenţi au stropit cu apă sfinţită lăcaşul de cult, şi au binecuvântat toţi participanţii. (Ulterior slujbei de sfinţire a Bisericii de Gheaţă, au fost stropite cu apă sfinţită Hotelul de Gheaţă, “satelitul” acestuia şi Cabana Bâlea Lac.)
Şi în acest sezon, Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac respectă principiul ce a stat la baza construirii primului lăcaş de cult de acest fel, astfel că se doreşte a fi un promotor al ecumenismului, fiind deschisă , în mod gratuit, oricărui doritor, indiferent de religie sau orientare.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...