Tiganii din Sibiu vor să intre în Cartea Recordurilor cu prepararea celui mai mare şahaimas din lume

0 1.219

tiganiComunitatea de ţigani din zona Sibiului vrea să intre în Cartea Recordurilor. Ţiganii vor încerca să prepare cel mai mare şahaimas, care este mâncarea lor tradiţională şi care va cântâri peste o tonă, anunță România Liberă.

Preparatul culinar va fi gătit într-un cazan special confecţionat la Sibiu, din inox, de meşterii căldărari.

O premieră deosebită

„Niciodată nu s-a mai făcut aşa ceva. Noi am achitat taxa de 400 de euro la cei de la Guiness Book, ne-am înscris şi aceştia aşteaptă de la noi înregistrările. Pregătirile sunt în toi şi sperăm să intrăm în Cartea Recordurilor cu cea mai mare mâncare tradiţională specifică romilor, şahaimasul, care va fi gătită într-un cazan special făcut la Sibiu, din inox, de romii căldărari”, a Florin Cioabă, preşedinte al Asociaţiei Romilor Nomazi şi Căldărari.

Acesta a explicat că şahaimasul va fi preparat conform reţetelor tradiţionale, din carne şi slănină de porc, varză, orez, la care se adaugă boia dulce şi foi de dafin. Preparatele vor fi aduse dimineaţa la ora 9.00, iar timp de trei ore, 20 de bucătari, din care 12 femei şi 8 bărbaţi, vor trudi să facă această mâncare record. La final, din tona de mâncare preparată se vor face 4.000 de porţii de şahaimas care vor fi date celor prezenţi.

Prepararea şahaimas-ului va avea loc în ziua de 26 ianuarie chiar în Sibiu şi coincide cu începerea lucrărilor la primul Congres al Romilor Nomazi şi Căldărari, la care sunt aşteptaţi 300 de persoane din toate colţurile ţării

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.