kate winslet

kate winsletActriţa britanică Kate Winslet va primi un premiu onorific pentru întreaga carieră, la cea de-a 37-a gală a premiilor César, a anunţat, vineri, Alain Terzian, preşedintele Académie des Césars, care acordă aceste prestigioase distincţii din cinematografia franceză.

„Kate Winslet este eroina de neuitat din «Titanic» şi din «Doamne…ce măcel!/ Carnage», al lui Roman Polanski, care va primi acest César”, a spus Alain Terzian, vineri, într-o conferinţă de presă.

Premiile César sunt cele mai prestigioase distincţii din cinematografia franceză, fiind echivalentul Oscarurilor americane.

La ediţia de anul trecut a premiilor César, cineastul american Quentin Tarantino a fost recompensat cu un César onorific.

Kate Winslet, în vârstă de 36 de ani, este cunoscută pentru rolurile unor personaje elegante pe care le-a jucat într-o serie de filme, precum aristocrata Rose din „Titanic”, energica Marianne Dashwood din „Raţiune şi simţire” şi muza lui J. M. Barrie din „În căutarea tărâmului pierdut”. Kate Winslet a fost preferata criticilor în ultimii ani, primind, în 2009, Oscarul pentru rolul din „Cititorul/ The Reader” şi un Glob de Aur pentru rolul din „Nonconformiştii/ Revolutionary Road”.

La ediţia din acest an a premiilor Globul de Aur, Kate Winslet a fost desemnată „cea mai bună actriţă într-un lungmetraj TV sau într-o miniserie” pentru rolul său din serialul „Mildred Pierce”.

Cea de-a 37-a gală a premiilor César se va desfăşura pe 24 februarie, la Paris.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns