Start pentru Transilvania Rookie Fest de la Arena Platoş. Au început înscrierile!

0 93

platos1Transilvania Rookie Fest va avea loc vineri și sâmbătă, în fun-park-ul Arena Platoș. Pe lângă concurenții români sunt așteptați snowboarderi din Austria. Pentru ediția din acest an și-au anunțat deja prezența tineri snowboarderi din Baia Mare, București și Sibiu.

La sfârșitul acestei săptămâni, complexul de schi și snowboard Arena Platoș găzduiește pentru a doua oară concursul internațional de snowboard Transilvania Rookie Fest. Transilvania Rookie Fest face parte din campionatul Protest Rookie Fest, ce reunește mai multe concursuri desfășurate în Italia, Andorra, Cehia, Australia, Chile și, de curând, România. Finala acestui concurs va avea loc în stațiunea austriacă Ischgl.

Concursul se va desfășura pe durata a două zile. Vineri, 27 ianuarie, vor avea loc înscrierile și antrenamentele. Spectatorii vor putea vedea cât de îndemânatici sunt tinerii snowboarderi sâmbătă, la concursul propriu zis. Transilvania Rookie Fest este un concurs de acrobații pe placă, juriul punctând elementele de dificultate puse în practică de participanți. Concursul are loc în funpark-ul Arena Platoș. „Față de anul trecut, când zăpada n-a fost chiar cea mai potrivită, anul acesta avem toate condițiile pentru un concurs pe cinste. Am dublat suprafața funpark-ului special pentru a atrage, pe lângă competitori, și alți tineri snowboarderi care doresc să învețe trick-uri”, spune Martin Freinademetz, organizatorul competiției. Față de sezonul precedent, în funpark se regăsesc anul acesta mai multe elemente de dificultate. Kickerele sunt mai mari iar în funpark au fost instalate mai multe pipe-uri decât la concursul anterior.

Pentru ediția din acest an și-au anunțat deja prezența tineri snowboarderi din Baia Mare, București și Sibiu. La concurs vor fi prezenți Mihnea Groșeanu, câștigătorul ultimei ediții a World Snowboard Day și Santiago Freinademetz, locul III la prima ediție a Transilvania Rookie Fest.

Concurenții sunt împărțiți în două categorii, Rookies și Grooms. Rookies sunt considerați snowboarderii născuți între 1.01.1994 și 31.12.1996 iar Grooms cei care s-au născut după 1 ianuarie 1997. Câștigătorii de la fiecare categorie vor primi un sejur allinclusive pentru marea finală de la Ischgl.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.