Ambulanţele patrulează prin Sibiu pentru a căuta persoanele fără adăpost în perioada de COD PORTOCALIU

0 114

ambulantaConform unui comunicat primit din partea Centrului meteorologic Transilvania Sud, în intervalul 30 ianuarie – 3 februarie, în judeţele Sibiu, Alba, Mureş, Braşov, Covasna, Harghita se instituie CODUL PORTOCALIU. Vremea se va menţine geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor.

Temperaturile minime se vor încadra, în general, între -27 şi -17 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative. La munte, vântul va avea viteze ce vor atinge la rafală 40…50 km/h, accentuând senzaţia de frig. Indicele de răcire (IR) poate atinge sau coborî sub pragul critic de -32 de unităţi.

Prefectura spune că e pregătită

Ministerul Administraţiei şi Internelor, împreună cu Ministerul Sănătăţii au stabilit principalele măsuri obligatorii pentru instituţiile subordonate, ca urmare a temperaturilor scăzute: 1. în cazurile persoanelor fără adăpost (cazurile sociale), care se prezintă la unităţile de primiri urgenţe (UPU), dar nu au nevoie de asistenţă medicală de urgenţă, acestea vor fi redirecţionate spre adăposturile special amenajate de către autorităţile publice locale; transportul va fi asigurat de serviciile de ambulanţă, chemate în acest scop de personalul medical din UPU; 2. serviciile judeţene de ambulanţă vor pune la dispoziţie, în intervalul orar 21.00 – 01.00, în fiecare zi, ambulanţe de tip A, pe raza judeţelor, pentru a verifica zonele frecventate de persoane fără adăpost, urmând să le transporte în adăposturile special amenajate; 3. IJSU vor pune la dispoziţie autospeciale de transport personal şi multiple victime, în intervalul 21.00- 01.00, în vederea depistării persoanelor fără adăpost şi transportul acestora în locurile speciale amenajate; 4. echipajele medicale de urgenţă şi de prim ajutor subordonate MS şi MAI sunt obligate ca după finalizarea misiunilor de intervenţie, în drum spre staţii/substaţii să verifice pe timpul deplasării şi (dacă este cazul) să anunţe prezenţa persoanelor fără adăpost; 5. echipajele Poliţie Române şi Jandarmeriei, în colaborare cu Poliţia locală vor intensifica controalele în zonele frecventate de persoane fără adăpost; aceste persoane vor fi transportate cu ajutorul ambulanţelor spre adăposturile special amenajate.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.