Sute de artefacte expuse la Sibiu în cadrul expoziţiei „Mexic: tradiţii si obiceiuri”

1 136

afisLa Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” se deschide o nouă expoziţie: „Mexic: tradiţii si obiceiuri”, prezentând o selecţie semnificativă de obiecte din colecţiile Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti.

Cele două muzee, care organizează manifestarea în parteneriat cu Ambasada Mexicului în România şi cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu prin recent înfiinţatul Centru Cultural Latino-American,  vă invită să descoperiţi peste 100 de artefacte ilustrând aspecte inedite ale Mexicului contemporan.

Expoziţia oferă o incursiune în spiritul creator al poporului mexican, aducând în atenţia publicului o gamă foarte diversă de produse de artă populară. Cu rădăcini adânci în tradiţia culturilor mezo-americane şi în influenţele europeană, asiatică şi africană, arta populară mexicană – practicată în prezent de peste 10 milioane de meşteri – este definită de contextul istoric, economic, social şi artistic în care ea a apărut şi s-a dezvoltat.

Aşa cum subliniază textul de prezentare al doamnei Ambasador Maria Cristina de la Garza Sandoval, expoziţia „reflectă în mod deosebit diversitatea culturii milenare a Mexicului şi vitalitatea creatoare a celor care au lucrat aceste obiecte, însuşiri care se reflectă în modelarea ceramicii sau în ţesăturile viu colorate, în prelucrarea fină a cuprului şi oţelului, sau în limbajul cristalin al sticlei, în filigranul delicat de aur şi argint, sau subtil, în reflecţia policromă a obiectelor lăcuite, în desenele ingenioase realizate pe scoarţa de copac.”

Muzeul „Franz Binder” are bucuria să găzduiască această expoziţie – care va fi vernisată vineri, 3 februarie 2012, la ora 14.00,  în sala de expoziţii temporare din Piaţa Mică, nr. 11 – şi pe care vă invită să o vizitaţi în perioada 3 februarie – 1 aprilie a.c.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...