Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu aniversează 160 de ani de la nașterea lui Ion Luca Caragiale

0 146

O noapte furtunoasaTeatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu aniversează 160 de ani de la nașterea lui Ion Luca Caragiale prin prezentarea spectacolului „O noapte furtunoasă“ în regia lui Șerban Puiu. Evenimentul va avea loc miercuri, 1 februarie, ora 19:00, la sediul teatrului.

Ion Luca Caragiale s-a născut la 1 februarie 1852 în satul Haimanale, ce azi îi poartă numele. Opera sa cuprinde teatru (opt comedii și o dramă), momente și schițe, nuvele, poezii și publicistică. Caragiale este considerat cel mai mare dramaturg român și unul dintre cei mai importanți scriitori din România. Prin activitatea depusă, scriitorul a contribuit semnificativ la întemeierea teatrului comic în România, precum și la fondarea teatrului național. Ion Luca Caragiale se stinge din viață la 9 iunie 1912, în exil voluntar la Berlin. A fost declarat membru post – mortem al Academiei Române.

Spectacolul de la Sibiu este o montare fidelă a textului scris de Caragiale și reușește prin viziunea lui Șerban Puiu să apropie spectatorul de atmosfera acelor vremuri, lăsând totuși loc pentru actualitatea cotidiană. Personajele sunt aceleaşi, poate doar un pic mai realiste şi mai conştiente de trendul cafenelelor și al restaurantelor. Scenografia spectacolului poartă semnătura Luanei Drăgoescu, iar din distribuție fac parte actorii Dan Glasu, Viorel Raţă, Florin Coşuleţ, Pali Vecsei, Cătălin Pătru, Codruţa Vasiu și Diana Fufezan / Ioana Blaga Frunzescu.

Prețul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere. Spectacolul are o durată aproximativă de două ore, cu o pauză de zece minute.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.