amalia enache nunta william

amalia enache nunta williamAmalia Enache, cea pe care telespectatorii Pro TV o pot vedea de luni până joi alături de Cristian Leonte la pupitrul „Ştirilor nopţii”, şi-a petrecut vacanţa de iarnă în Maroc, o ţară pe care a încercat să o cunoască foarte bine, fapt pentru care a străbătut-o de la sud la nord, conform Mediafax.

„Marocul e în final pentru mine ca şi amintirea unei porţii de tajin sau cuscus, în varianta lor locală: cu zeci de condimente într-o singură porţie, cu amestec de carne ce se topeşte în gură, legume şi prune ori stafide dulci. Odată ce ai înţeles gustul, ţi-e foame mereu să mai iei o porţie. Şi ca ceramica lor caleidoscop – frumoasă de te-nnebuneşte, n-o uiţi, deşi rămâne acolo, departe”, a spus Amalia Enache.

Ea şi-a început călătoria din sud, „din Agadirul care sclipeşte în soare lângă ocean”, precizând că a rămas fascinată de suk – numele local pentru târg, cel mai mare din nordul Africii, aşa cum spun chiar localnicii, informează Pro TV.

„Acolo te izbesc aromele zecilor de condimente, acolo portocalele şi bananele sunt în grămezi atât de mari încât îţi răzbună copilăria în România comunistă, acolo am dat prima dată de mirosul şi gustul pâinii marocane, un fel de lipie pufoasă făcută pe vatră şi scăldată apoi în mălai”, a mai spus ştirista.

Marrakech a fost următoarea destinaţie în care Amalia s-a oprit. În piaţa Jama el Fna, Amalia s-a bucurat de spectacolul oferit în plină stradă. „Aici toţi saltimbancii lumii par să-şi fi dat întâlnire, de la cei care fac şerpii să danseze, până la cei care încearcă să pescuiască sticle de suc cu o undiţă de care atârnă un covrig” , a povestit prezentatoarea. Ea nu a ratat nici Grădina Majorelle şi s-a bucurat de un apus de soare lângă bazinul şi grădinile Menara.

Dacă în Marrakech a ajuns cu autobuzul, spre Casablanca Amalia a luat trenul. „Am luat trenul până în incredibila Casablanca. Acolo, clădirile sunt în stiluri ce-ţi arată că locurile au cunoscut nu doar un Ev Mediu înfloritor, ci şi nişte ani ’40 cu influenţe franţuzeşti de mare putere şi stil, dar care noaptea se transformă într-un decor în care puteai oricând să-ţi imaginezi un film cu gangsteri”.

Călătoria Amaliei nu s-a încheiat aici, însă, deoarece este cunoscută pentru plăcerea pe care o are atunci când întâlneşte locuri încărcate de poveste. „Mi-am găsit liniştea deplină în vechiul port portughez din El Jadida, care m-a pregătit pentru nordul berber şi muntos, încărcat de istorie, cu Fes şi Meknes, unde pielea animalelor încă trece printr-un proces de pregătire şi vopsire numai cu ingrediente naturale din tot felul de seminţe culese de prin deşert sau din Atlas”, a mai spus vedeta.

În Rabat, porturile, străzile, pieţele, târgurile şi oamenii nu i s-au părut Amaliei doar din altă lume, cât mai ales din alte timpuri. „Nu ştiu cum e o şedinţă de hipnoză în care te întorci în timp, dar acum îmi imaginez că e ca o vizită în lumea berberă. Acasă, mi-am dat seama că mă obişnuisem pe neştiute ca oraşul să răsune ca un cântec de câteva ori pe zi, aşa cum vuiesc acolo rugăciunile din moschei”, a recunoscut Amalia.


Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.