Regele Cioabă sare la gâtul Guvernului BOC: „Sunt surprins de noile condiții de acordare a ajutoarelor sociale”

Centrul Creștin al Romilor a anunţat marţi că a luat act cu surprindere de noile condiții de acordare a ajutoarelor sociale, condiții aprobate sub forma unei ordonanțe de către Guvernul României. “Constatăm cu surprindere că aceste condiții vin mai mult să sărăcească populația”, spune Cioabă.

Iată punctul de vedere al lui Cioabă legat e această ordonanţă:
“Nu negăm faptul că există mulți cetățeni care beneficiază de ajutoare sociale deși au o situație materială bună și nu ar trebui să beneficieze de ele. În același timp însă, există mulți oameni foarte săraci care abia își duc traiul de pe o zi pe alta. Dintre aceștia cei mai mulți fac parte din comunitățile de romi.
Condițiile de acordare ale ajutoarelor sunt pur și simplu draconice. Este inadmisibil ca un om sărac să nu primească ajutorul de șomaj pe motiv că are un scuter vechi de 9 ani sau are în curte mai mult de 25 de găini care îl ajută cât de cât să supraviețuiască.
Deasemenea, dacă o familie posedă 100 de grame de aur, rămas poate din moși strămoși, nu mai primește ajutorul social. Valoarea a 100 de grame de aur nu poate să asigure supraviețuirea unei familii mai mult de o lună de zile.
În aceste condiții, considerăm că acest proiect de hotărâre este unul draconic, menit să îi aducă pe cei săraci într-o stare și mai avansată de sărăcie, și în nici un caz să îi ajute să iasă la liman.
Considerăm că cei mai afectați de această hotărâre vor fi cei aparținând comunităților de romi, care în general au mulți copii și nu au nici un fel de venit.
Cerem executivului să reanalizeze acest proiect de hotărâre, și să îl conceapă în așa fel încât el să vină cu adevărat în sprijinul populației sărace din România.
Deasemenea cerem analizarea cu atenție a fiecărei cereri de ajutor social, astfel încât să nu existe nici un fel de inechitate socială în acordarea acestor ajutoare.
Centrul Creștin al Romilor va milita în continuare pentru ca proiectul de hotărâre să fie retras, și înlocuit cu unul care să vină cu adevărat în sprijinul celor care au, pe bună dreptate, dreptul la ajutoare sociale”.

cioabaguvernorasstiretigani
Comentarii (0)
Comentează